Ze zijn nuts!

Zo vaak krijgen we geen mail van Jan Marijnissen. Maar nu trekt hij even aan de bel.

jan-172.jpg

‘Provinciebestuurders en wethouders willen ONZE gas- en stroomleveranciers verkopen. Daarvoor krijgen ze een hoop geld. Ze willen dat niet teruggeven aan de mensen, maar er zelf mooie sier mee maken. Terwijl de provincies nu al bulken van het geld. Er is geen enkele reden om onze energievoorziening in gevaar te brengen en onnodig duur te maken.’

Jan Marijnissen, partijvoorzitter SP

Oproep van de SP: doe er wat aan om er voor te zorgen dat Essent en Nuon niet worden verkocht: gas en licht horen in publieke handen te blijven!

MAIL UW VOLKSVERTEGENWOORDIGERS!
In veel provincies valt binnenkort een definitief besluit over de verkoop van Essent en Nuon. Veel provinciale volksvertegenwoordigers twijfelen nog. Het is dus belangrijk om de druk op deze mensen op te voeren.

Daarom hebben we uw steun nu echt nodig. Mail de volksvertegenwoordigers in uw provincie en vertel hen dat ons gas en licht in publieke handen moet blijven!

Ga hier heen.

Vergeet niet uw provincie te selecteren en uw gegevens in te vullen. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om de tekst van de mail aan te vullen of geheel te vervangen.

N.B. De provincies Noord-Holland en Zeeland hebben al besloten om onze energiebedrijven niet te verkopen. De provincies Zuid-Holland en Utrecht hebben geen aandelen in energiebedrijven. Woon je in één van deze provincies? Teken dan de petitie rechtsboven deze pagina!

15 gedachten over “Ze zijn nuts!

  1. He, bijzonder, daar ben ik het nou weer niet helemaal mee eens. Met name Nuon, Essent, Eneco en de andere groten bestelen al jaren het volk met veel te hoge prijzen, veel te hoge reclame-uitgaven en veel te dure kantoren en ceo’s, onnavolgbare automatische telefoonbandjes. Verder zijn sluiten ze binnen supersnel de kraan dicht als er een betalingsprobleem ontstaat. Van mij mogen ze verkocht, als het netbeheer maar NL blijft.
    Ondergetekende en vele anderen zijn inmiddels al lang vertrokken bij de grote boevenbende van Nederland en zijn terug bij de kleinschalige leveranciers waar een mens de telefoon opneemt en waar je nog klant bent.

  2. Ik ben geen deskundige op het gebied, Leo. Ik heb nog steeds het naieve idee dat je elektriciteit maar hebt in één smaak, ik bedoel, kennen wij superdeluxe extra leuke elektriciteit op fust gelagerd of zo? – en het enige dat er toe doet is dat het het doet, dus wat mij betreft is alles wat wordt uitgegeven aan reclame en concurrentie flauwe kul, waar wij dus voor betalen. Het enige wat ik kan bedenken is dat je iets te zeggen wilt hebben over hoe die elektriciteit wordt opgewekt, en dat dat zo schoon mogelijk moet. En dat je een beetje menselijke service krijgt, als het het een keertje niet doet, inderdaad, graag een mens aan de telefoon. Hoe dan ook, lijkt het me geen goed idee om de boel te verkopen dan wordt alles wat er erg is alleen nog maar erger – maar ik geef meteen toe: ik heb er geen verstand van. Ik ben anders reuze geëmancipeerd maar ik volg in dezen de grote baas. Voor één keertje.

  3. Hier in Alberta heeft het provinciale bestuur ook de energiebedrijven verkocht onder het mom dat competitie de prijzen drukt.
    En dat klopt ook, behalve als door manipulaties van politiek, die competitie niet (kan of wil) werken.
    DAN betaal je meer, gegarandeerd. Tot de competitie uiteindelijk WEL gaat werken, maar ondertussen heb je x-aantal jaren TE VEEL betaald!

  4. Zie je Leo, iemand die er wat van snapt, Herman hierboven. Je moet voor elektriciteit ook niet bij vrouwen zijn, die weten alleen maar waar de stekker d’r in moet.

  5. Ik heb ook heel weinig verstand van al deze manipulaties. Ik betrek energie van “Green Choice” omdat ik die vertrouw. Bovendien levert zij groene energie. Verder wel getekend, omdat ik aan mijn water voel, dat dat goed is.
    Ik zou willen, dat de SP wat meer aandacht zou schenken aan “Green Choice”.

    Jan.N

  6. Net als Jan zijn wij ook tevreden klant van GreenChoice. Uiteraard is het groen produceren van energie van groot belang. Maar dat hoeft niet alleen in een dichtbevolkt als Nederland. Electriciteit is een internationale markt geworden. En hoe het in Alberta is weet ik niet, maar door dat er in NL iets te kiezen is, kun je kiezen voor leverancier die zijn geld niet uitgeeft aan onzinreclame. Electra is overal 230 Volt en gas is van GreenChoice is net zo warm als van Nuon. En het scheelt een gewone gebruiker snel een paar 100 Euro.
    De grijze stroom van Nuon is aanzienlijk duurder dan de groene stroom van GreenChoice.

  7. Wie is toch die mevrouw in de reclame die zegt: “Ik zeg: doen!” Omdat je dan, als je overstapt op die en die energieleverancier, honderden euro’s zou besparen.
    Boze tongen beweren dat het mevrouw Froger is, die eerst in “Geen cent te makken” voor minimumlijdster heeft gespeeld. En dat ze nu dus tienduizenden euro’s verdient met dat spotje, waarin ze ECHTE minimumlijders probeert over te halen tot overstappen op een andere energieleverancier. Ja ja.
    Mijn tip: nationaliseren die handel, dan hoeven al die zogenaamde energie-maatschappijen geen honderdduizenden euro’s meer te spenderen aan dure reclamespotjes of aan topsalarissen die de Balkenendenorm dik overstijgen.

  8. ‘balkenendenorm’ .. een nieuw woord wat zo lelijk is dat het bijna mooi lijkt, gelijk het woord ‘endeldarm’ maar dan met veel minder betekenis en inhoud want het idee dat de Minister President zich aan welke norm dan ook houdt wil er bij mij niet in!

    En ja ik erger mij ook aan mevrouw Froger in dat leugenachtige reclamespotje waar ik mij ook aan erger.

    We moeten gewoon allemaal zelfvoorzienend worden, zonnecellen ipv NUON!

  9. 8 en 9. (Ruben en Koen)

    Ik kijk zeker te weinig televisie, maar ik ken geen mevr. Froger. Ik ben sinds jaren bij Green Choice tot mijn grote tevredenheid. Geen bonussen, geen exorbitant hoge salarissen,
    groene enegie, vertrouwen wekkend en vriendelijke contacten. Dat is voor mij heel iets anders dan jaren geleden bij NUON.
    Overigens sta ik zeker niet bij voorbaat afwijzend tegen nationalisatie. Echter ik zie dat voorlopig althans niet gebeuren in de maatschappij waarin we thans leven.

    Vriendelijke groet

    Jan.N

  10. Wat Natasja Froger betreft: die is behoorlijk teleurgesteld (netjes gezegd) over dit energie bedrijf. Het is niet haar fout dat dit bedrijf met deze reclame doorgaat en waarschijnlijk valt het niet te stoppen. Ze zal in het begin geloofd hebben dat ze zuiver op de graat waren. Ik ken Clara Sies van De Voedselbank een beetje en die beschikt over veel mensenkennis en ze vind Natasja een ‘wereldwijf’. Het is niet de fout van Natasja dat dit energiebedrijf een wolf(je) in schaapskleren is. Verder vind ik dat bepaalde bedrijven nooit geprivatiseerd hadden mogen worden, of geprivatiseerd mogen worden. Daaronder vallen NUTS bedrijven, Openbaar Vervoer, Post wat mij betreft, zodat die mensen een normaal inkomen kunnen behouden en Zorg en Corporaties voor sociale huurwoningen. Maar ‘de Markt’ is belangrijker geworden dan de klanten van de bedrijven. Dat is raar, want die klanten hoesten al dat geld voor ze op. Gebrek aan respect, vanwege het vele geld dat de bobo’s daar binnenhalen is laag-bij-de-gronds. We hebben recht op fatsoenlijke dienstverlening en we kunnen aan het gas met een dubbele penning, wat hen betreft. Afhankelijk zijn we en daardoor manipuleerbaar. Getver.

  11. Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap nog steeds niet goed
    door welk energiebedrijf Mevr. Froger zo gemanipuleerd wordt.
    En verder, waarom is ze zo teleurgesteld in dit bedrijf? Kan verder iemand mij vertellen hoe ik dat reclame-spotje kan vinden?

    Bij voorbaat hartelijk dank.

    Jan.N

  12. De contracten die met energieleveranciers wordt aangegaan lopen meestal 12 maanden. Wat veel maatschappijen doen is eenmalig een bedrag betalen in de hoop dat men langer bij ze blijft dan 12 maanden. Dat doet niet alleen de club van N. Froger, maar veel meer. Er valt in ieder geval wat te kiezen op dit moment aan de leverancierskant. Mijn zuinige schoonvader had al snel http://www.gaslicht.com gevonden. Daar kun je inzicht krijgen in de prijzen. En kun je ook direct overstappen. Daar merk je helemaal niets van. En qua groen is er heel wat te winnen. Want de meeste mensen in Nederland hebben nog steeds grijze stroom en gas van de grote leveranciers. Verkopen zou ik zeggen en de boeven die er de baas zijn erbij graag.

  13. Bedankt Gerrie van Zoelen. Voorlopig blijf ik lekker bij Green Choice.

    Prettige zondag!

    Jan.N

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *