Updates en klein nieuws

Zo. De aanstaande geestelijk verzorger Ali Eddaoudi, die de rest van zijn leven omschreven zal worden met de eretitel ‘omstreden’, mag van staatssecretaris De Vries aan het werk bij defensie, ook als de rechterzijde van de Tweede Kamer (PVV, VVD, CDA en SGP) daar tegen is. Wie wordt de volgende moslim die zijn diploma ‘omstreden’ af mag halen? Nog een wolf in een Armanipak, ergens?

En ga even buurten op het Allochtonen weblog, waar Ewoud Butter een stuk heeft geschreven: de mening van een moslim deugt niet tot het tegendeel is bewezen. Hier.

Ik was niet bij de bijeenkomst over islam en homoseksualiteit van het COC in samenwerking met Ettahouid, waar Ramadan ook niet was, omdat de zitting in de Rotterdamse Raadszaal maar doorging, maar Esther Lange was er wel, en schreef een verslag op haar weblog. Hier.

En de Hedwigepolder, waar onder andere mijn fractiegenoot en Zeeuw Kees Slager zich voor in heeft gezet, samen met Tweede Kamer SPer Polderman (moet wel als je zo heet), wordt voorlopig niet onder water gezet. Hier.

En dan een interessant artikel in Trouw, over bezorgde CDAers, toen Balkenende had laten weten ook de samenwerking met de PVV niet uit te willen sluiten. Dat lijkt veel prominente CDAers geen goed idee. Maar ja, als coalitievorming over rechts niet gaat, wat blijft er dan over? Coalitievorming over links dus. CDAers Bert de Vries en Oostlander zien daar wel mogelijkheden. Zelfs de SP wordt niet uitgesloten:

De Vries: “Aan de SP zou ik me minder storen. Het is een goed georganiseerde partij, misschien niet helemaal democratisch, maar uiteindelijk moet je ook weer niet te kieskeurig zijn. Bij een hoge score van de PVV is samenwerking tussen CDA en SP voor mij niet ondenkbeeldig”. Oostlander: “De SP is veel constructieve dan de PVV. Die samenwerking, als dat nodig zou zijn, zie ik veel eerder ontstaan”.

Hahaha. Straks helpt Wilders de SP nog de regering in. Ik zou er niet op zijn gekomen, maar ik zal van mijn leven ook niet een zo’n hele echte hele doortrapte politicus worden.

3 gedachten over “Updates en klein nieuws

  1. Om nog even op Suzan Boyle terug te komen, gisteravond zag ik haar ook bij Netwerk. Ik kreeg tranen in mijn ogen van ontroering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *