Vandaag

bloemen_152948m.jpg

Gisteren op het strand, om het oranjegedoe dit jaar maar eens te ontvluchten, berichtje door gemaild gekregen (want de i-phone gaat mee naar Zandvoort) – dat die man in Apeldoorn een blanke Nederlander was. Een autochtoon. Apeldoorn? Ik wist van niets.

Thuis de beelden op de tv, de ontreddering, de slachtoffers, zo vreselijk onverwacht, en dat aandoenlijke verkreukelde gezicht van de koningin. Wat naar. Wat gewoon ontzettend verschrikkelijk naar en verdrietig, wat één doorgedraaide man aan ellende kan veroorzaken.

Vanmiddag zou ik naar de feestelijke lancering van de Nederland wil minder Brussel van de SP zijn gegaan, maar die gaat vanwege de gebeurtenissen gisteren niet door. Ook de 1 mei-viering van de SP Rotterdam is afgelast.

Morgen weer andere berichten.

5 gedachten over “Vandaag

  1. Mijn zoon en ik keken eventjes naar Koninginnedag op tv, met de bus met de koninklijke familie, de oude ambachten die hen tegemoet kwamen. Na 10 minuten kijken zeiden we tegen elkaar. We hebben het wel weer gezien. Het is eigenlijk saai, tenzij er iets bijzonders gebeurt. We deden de tv weer uit. Het moet ongeveer een minuut of 5 later zijn gebeurd. Vandaag – 1 mei – in de Kanaalstraat in Utrecht spraken onbekenden met elkaar over wat er gebeurd was. Die zeldzame momenten dat onbekenden ook “goede genoege” gesprekspartners zijn. Oude mensen zeiden me: “Ik zag het gebeuren op tv!” Dit is dus dichter bij dan ander leed….
    Ja, de koningin als “mens” dat is eigenlijk wel mooi ook, niet als symbool van onze “eenheid”.

  2. Ik hoorde het om een uur of drie, want ik zat lekker in een groot parkachtig bos ten noorden van Rotterdam te genieten van o.a. de koekoek. Filmpje gezien en lopen kokhalzen. Ik heb eerst even een paar minuten wat doelloos door mijn flat gelopen, voor ik weer verder kon. En toen ik Beatrix zo zag had ik maar één wens: ik had haar echt even willen knuffelen. Inmiddels 6 slachtoffers en ook hijzelf is overleden afgelopen nacht. Zo zinloos…… zo zinloos…

  3. Voor alle betrokken een ramp, voor kijkers een schok.
    een doorgedraaide man. Daar is niet tegen te beveiligen.
    En dan nu bij mij toch ook de walging van de gretigheid waarmee alle radio en tv programma’s en kranten natuurlijk [ help de weekbladen komen ook nog] zich hierop storten. Vind ik toch ook walgelijk.En de 100den onderzoeken die nu ingesteld gaan worden!! Mensenlief, doorgedraaide mensen die rampen veroorzaken waren er waarschijnlijk in de oertijd ook al, met knots en al, en zullen er helaas blijven.Laten we i.p.v alle ophef proberen te zorgen voor onszelf en mensen om ons heen om ons en hen te beschermen tegen die ‘doorgedraaidheid’
    Waarom moet er toch altijd zo massaal gerouwd worden?
    Ik denk dat mensen eerder hun eigen verdriet door dit massaal gerouw proberen te verwerken. Maar dat zou wat mij betreft toch anders mogen.
    Mijn gedachten zijn vaak bij de betrokkenen geweest.Tv heb ik telkens maar weer uitgezet.Geen ‘normaal’ programma meer ontdekt [ goed voor mijn achterstallige boeken]
    En ik draag vanaf vandaag een nieuw codicil bij me; ‘Indien ik gewond raak of sterf bij een ‘nationale’ ramp, geleive uit respect voor mij géén aandacht hieraan te schenken in Nova, P&W, vrouw en paard, netwerk of welk ander medium dan ook.’

  4. Ik ben vandaag een bloemetje gaan leggen en heb even stil gestaan voor de slachtoffers. Waar ik me wel vreselijk aan gestoord heb zijn de sensatiezoekers met hun mobieltje of fototoestel in de hand om maar vooral voor aan bij de Naald de scheurtjes en bij het bloemenmonument de ellende te kunnen fotograveren! Waarom? We hebben genoeg op tv en de kranten kunnen zien, iedereen weet het nu wel. Laat de mensen die echt gemeend komen in rust gedenken. Een iemand was zelfs zo onbeschoft om voor mijn neus te gaan staan om maar vooral iemand die aan het huilen was op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen. Leuk voor thuis zeker.
    Walgelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *