Natuur aan huis (3)

landschapje1-32.jpg

We blijven nog even oppervlakkig en apolitiek.
Als je goed kijkt ontspruiten er overal minilandschapjes in je huis.

Tenminste, als je dat worteltje onderin de groentela van de ijskast vergeet op te eten.

landschapje2-32.jpg

5 gedachten over “Natuur aan huis (3)

  1. Niet alleen leuk maar ook mooi en goed gefotografeerd!
    Als je nog plaats hebt op je balkon Anja, probeer dan eens een experimenteel minituintje. Het is zo leuk om te ervaren wat daarin tot groei en bloei komt.
    Zelf heb ik 2 grote cementbakken(dik zwart plastic) met een doorsnede van 60cm, in de bodem heb ik wat gaatjes geboord en ze staan op een plank met wieltjes.
    Als je het “kontje” van de wortel afsnijdt en in de grond stopt wordt het een leuke plant. Zo ook met annanas. Die produceert zelfs een nieuwe annanas. Ik heb er zelfs notenboompjes in gekweekt waarvan er nu enkele in Jerusalem staan.
    Ook mangopitten doen het goed en avocado en sjesjek.

    Groet,
    Gerrie

  2. Je hebt weer prachtige adviezen, Gerrie, maar zie je mij dat doen? Ik ben meer van worteltjes vergeten in de ijskast en half doorgesneden uien laten liggen. Met een mooie camera in de hand heb je daar ook plezier van en foto’s hoef je geen water te geven.

  3. Ik hoop zo op een 55 plus woning ‘op de grond’ , zodat ik een leuk tuintje kan aanleggen met kruiden en heel veel bloemen… SJUCHT! Wortelloof snijd ik er af, schrap het buitenste laagje van de wortel en zet er vervolgens mijn tanden in…. errug lekkerrr.

  4. Een tuintje rondom of achter je huis zal je niet zo snel lukken Lydial maar heb je weleens aan een volkstuintje gedacht?

    Groet,
    Gerrie

  5. Hoi Gerrie, waar ik mijn 55+ woninkje zoek hebben ze er veel op de begane grond, zonder bovenburen en met een tuintje. Ik hen veel meer kans om een 55+ woning toegewezen te krijgen, dan een ‘gewone’ flat, waar ‘iedereen’ in ‘mag’…. Want voor die laatsten zijn de wachtlijsten geschreven in Arial 8, gewone regelafstand en zo lang als mijn arm…. Oftewel: er is heel veel animo voor. De 55+ woningen zijn een betere mogelijkheid. Ik blijf duimen, maar heb ergens in mijn achterhoofd een hopeloos gevoel dat het nooit zal lukken. Toch blijf ik het proberen. Tuintje zou prachtig zijn, maar swahh – een balkonnetje is ook niet te versmaden. “Hangende tuinen van Lydial” wordt ’t dan, nietwaar? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *