Mohammed Omer: een jaar later

mo-omar-1.jpg
(Mohammed Omer)

Ingezonden stuk: dank Benjie en Christine
Over Mohammed Omer op dit weblog: hier en hier en hier en hier.

MOHAMMED OMER: EEN JAAR LATER; HIJ WACHT EN REKENT OP U!
 
Vrijdag 26 juni is het een jaar geleden dat Mohammed Omer gemarteld en bijna doodgeslagen werd. Dat gebeurde toen hij op weg was naar zijn thuis in het Rafah vluchtelingenkamp in Gaza, na een reis naar Europa waar hij een prestigieuze journalistieke onderscheiding had gekregen. Het complete verhaal van zijn reis terug naar huis kunt u lezen door HIER te klikken.
 
Mohammed werd op zijn tocht terug begeleid door diplomaten van de Nederlandse Ambassade in Tel Aviv. Nadat Mohammed was gemarteld en mishandeld vergezelden diezelfde diplomaten hem naar de Erez grensovergang, van waar hij rechtstreeks naar een ziekenhuis in Gaza werd vervoerd.
 
In het ziekenhuis is Mohammed geïnterviewd door Kennith Ring, die daarover een briljante reportage schreef. Door HIER te klikken kunt u het volledige rapport inzien.
 
Het onderzoek waarover in het rapport gesproken wordt, is nu, een jaar later, echter nog steeds niet van start gegaan. Op dit moment verblijft Mohammed in Nederland waar hij al geruime tijd medische behandelingen ondergaat voor zijn verwondingen aan zijn rugwervels. Daarvoor zal hij binnenkort nog eenmaal geopereerd moeten worden.

Onlangs schreef Mohammed hierover een artikel voor Agence Global (klik HIER ).
 
Het is aan ons allen, dus ook aan u, om nu iets te doen. Een simpel gebaar dat veel kan betekenen. Stuur een brief aan de Nederlandse regering  -met een afschrift naar de leden van het parlement- en eis van hen dat er druk wordt uitgeoefend op de Israelische regering om de misdadigers die betrokken waren bij de martelingen en mishandelingen van Mohammed Omer voor de rechter te dagen. Nederlandse vertegenwoordigers waren getuige van de effecten van de verschrikkelijke daden; het is hun verantwoordelijkheid als mens om in dit geval gerechtigdheid te bevorderen en te voorkomen dat wat Mohammed is aangedaan nooit weer iemand overkomt.

Het is buitengewoon dringend dat ook inwoners van Israel en Palestina brieven schrijven aan de Nederlandse regering of haar vertegenwoordiging in het buitenland. Alle contact informatie daarover vindt u hieronder.
 
Met dank voor uw inzet en voor het verder verspreiden van deze oproep.

Regelmatige updates en aanvullende informatie kunt u vinden op de site van DesertPeace: Hier.

Contact informatie vanuit de Verenigde Staten: Hier

Contact informatie vanuit Groot-Britannie: Hier

En internationaal: hier.

2 gedachten over “Mohammed Omer: een jaar later

  1. Dear Mohammed,
    I hope this call for action is picked up on worldwide, and that Verhagen will receive so many angry letters, he’ll have no choice but to put the thumbscrews on the Israeli government.

    You’re not alone in this.
    Take care.

Reacties zijn gesloten.