Meer over ontslag Tariq Ramadan

IMG_3797_edited-1.jpg

Alleen ter info, twee opiniestukken in de Volkskrant en Trouw. Reageren kun je daar.

Trouw: “Ramadan is kapotgemaakt“, een citaat:

Met toenemende verontwaardiging hebben wij –zelf gevlucht uit Iran– in de afgelopen weken moeten toezien hoe de democratische strijd in Iran gekaapt werd door precies die politici, intellectuelen en opiniemakers die de afgelopen jaren een angst- en haatcampagne tegen moslims hebben gevoerd. De oprechte opstand van de Iraniërs werd functioneel omarmd, om een erudiete tegenstander een kopje kleiner te maken.

Ondertekend: Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar integratie VU, Shervin Nekuee, socioloog en schrijver, Farhad Golyardi, publicist en redacteur Eutopia, Behnam Taebi, docent TU Delft en Peyman Jafari, politicoloog en bestuurslid Internationale Socialisten. Alle vijf afkomstig uit Iran.

Verder lezen: hier.

Volkskrant, “Alle bruggen van Ramadan verpulverd“, een citaat:

Tariq Ramadans werk voor een Iraanse tv-zender werd slechts gebruikt als stok om de hond te slaan.
Tariq Ramadan, een graag geziene gast op internationale fora, razend populair onder studenten en moslimjongeren in heel Europa, gerenommeerd wetenschapper op universiteiten als Oxford, adviseur van de Britse regering, lijkt slachtoffer van een schimmig politiek steekspelletje.

Van meet af aan waren rechts- en later ook links-populistische krachten in politiek en opinie werkzaam om de hoogleraar op het schavot te krijgen. De pogingen bleken even doorzichtig als vruchteloos. Maar sinds Ramadan voor een volle zaal de vloer aanveegde met opponent Frits Bolkestein (Erasmus Universiteit, 11september 2008; zie de videoregistratie op de NMO-site) bereikte de hoeveelheid laster een hoogtepunt. Dubbele tong, wolf in schaapskleren, zelfmoordideoloog, islamist, niets werd geschuwd.

Ondertekend door Mohammed Benzakour, socioloog en auteur van Stinkende heelmeesters. Illias Elhadioui, socioloog en promovendus EUR. Farhad Golyardi, socioloog en hoofdredacteur van Eutopia. Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar diversiteit VU. Stine Jensen, filosoof en universitair docent VU. Michiel Leezenberg, universitair hoofddocent filosofie UvA. Shervin Nekuee, socioloog en schrijver van het boek De Perzische paradox. Liesbeth Noordegraaf-Eelens, econoom en filosoof EUR. Henk Oosterling, filosoof EUR. Mohammed Rabbae, econoom en oud-Kamerlid GroenLinks. Willem Schinkel, socioloog EUR. Thomas Spijkerboer, hoogleraar migratierecht VU. Petra Stienen, arabiste, diplomate en auteur van Dromen van een Arabische lente.

Lees verder: hier

Een gedachte over “Meer over ontslag Tariq Ramadan

Reacties zijn gesloten.