Preepjes

Straks breng ik het manuscript naar mijn uitgever. Vroeger was dat een pak papier, nu een schijfje. Ik heb zo ondergedompeld gezeten in dat boek dat ik bijna woordblind ben. Zo las ik vanochtend een recept in de krant. Ik eet graag en eetlezen doe ik ook graag, en van dat laatste word je niet dik. Was een recept voor een salade met cantharellen en hamla preepjes. Nu heb ik geen idee waar je een hamla kunt krijgen en ook niet hoe je daar preepjes van maakt, maar het lijkt me wel lekker.

Ik heb veel onderwerpen laten liggen die er om schreeuwden. Vanochtend weer twee in de kranten: Evelien Tonkers over de nog steeds onthutsende kloof tussen arm en rijk: wie arm is leeft 17,5 korter in goede gezondheid dan wie rijk is. Daar zouden we ons met z’n allen over moeten schamen, en dat hoort uiteraard mee te spelen in de discussie over de AOW. En een informatief stuk van Maurits Berger over het islamitisch huwelijk, waar in de Tweede Kamer al weer over geroepen wordt dat het verboden moet worden. Er moet tegenwoordig veel verboden worden. Kom ik vast nog op terug, want dat is weer zo’n issue waar iedereen meteen maar wat over roept. En voor wie bij het woord sharia meteen weer een waas krijgt en hier op mijn weblog leeg wil lopen: NIET DOEN! HOU JE IN! KWIL HET NIET HEBBEN! Het onderwerp komt nog wel.

En voor diegenen die vasten en niet met verhalen over recepten lastig gevallen wensten te worden: sorry, en die salade is vast ook wel te maken met preepjes van de runderla.

5 gedachten over “Preepjes

  1. Die kwestie ‘islamitisch huwelijk’ lijkt me gewoon een non-issue. Voor de Nederlandse wet ben je dan gewoon niet getrouwd, en dan gelden ook alle rechten/plichten die daarmee samenhangen niet voor degenen die het zijn aangegaan. Je kunt je natuurlijk wel registreren als partners of een samenwoningsovereenkomst sluiten. Kinderen geboren uit zo’n huwelijk zijn ook onwettig, behalve als je het vaderschap alsnog regelt via de notaris. Als je al die problemen wilt, dan is dat je vrije keuze.

  2. Ah je bent bevallen, ik hoop snel kennis te maken met je nieuwe boek. Heel erg gefeliciteerd en tot snel.

    Over verhoging pensioengerechtigde leeftijd en de oa sociaal-economische gezondheidsverschillen heb ik Prof Dorly Deeg geinterviewd voor het volgende nummer van het blad van ons Wetenschappelijk Bureau (Spanning). Maakt nog eens heel duidelijk waarom het niet moet.

  3. Yes! Dank je Sahar en Ineke. Er moet nog aan geredigeerd en geschaafd, en de eindnoten moeten nog, maar het manucript ligt er, contrakt getekend, en nu mijn huis opruimen.

    Als Spanning er ligt zal ik er op terug komen, want nog ongeacht de AOW zijn die gezondheidsverschillen veel en veel te groot. Goed dat je dat interview hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *