Zondag

Sinterklaas met de topdrukte in de stad hebben we gehad: dat oerhollandse feest waarbij we een slavenhoudende, kinderen bangmakende, christelijke Turk aanbidden (heb ik helaas niet zelf verzonnen, stond in de VN, pag 11), een man met een baard en een jurk nota bene dus in ieder geval een allochtoon, en terwijl iedereen oerhollandse pizza liet komen maakte ik een authentieke pan snert opgetrokken uit kluif en knol. Om te bewijzen dat ik ook heus wel mijn wortels koester, en niet alleen die in de schoen. Op naar de ballen.

Zoals wel vaker loop ik hopeloos achter – zoveel onderwerpen waar ik het over zou willen hebben, Jeruzalem, de zogenaamde bevriezing van de nederzettingen, een hele reeks van zaken die over Palestina/Israel gaan zijn nog blijven liggen.
En dan moet er nog een aflevering van het reeksje over de islam in Europa, tijdelijk ingehaald door het minarettengedoe. (Nieuw woord voor scrabble: minarettenreferendum) Heb ik ook nog wat over. En iets over populisme, naar aanleiding van de Maarten!
En nog zo het een en ander.

Maar vanochtend blijft dat allemaal liggen want ik wil dringend weer eens naar mijn kerk.

7 gedachten over “Zondag

  1. Het is lang geleden dat ik scrabble heb gespeeld, Claar.
    En toen ik als kind eens voor het bord stond in de klas en het langste woord op moest schrijven dat ik kon bedenken kwam ik niet verder dan sneeuwklokje. Heb ik nog jaren lang last van gehad, toen het ene na het andere veel langere woord aan mijn geestesoog voorbijtrok.
    De afgang.
    Sneeuwklokje.

  2. Sneeuwklokjes was langer geweest.

    Ik durf te wedden dat een ander kind hottentottententententoonstellingen schreef. Dat was vroeger een heel beroemd lang woord.

    Sommige kinderen kenden ook al heel korte woorden. Maar die waren verboden.

  3. “dat oerhollandse feest waarbij we een slavenhoudende, kinderen bangmakende, christelijke Turk aanbidden”

    Nou, waarom nou zo negatief over het Sinterklaas feest?

    De chocoladeletters smaakten wel extra goed dit jaar.

  4. Ik aanbid als atheïst deze slavenhoudende niet politiek correcte kinderen bangmakende sinterklaas. Ik blijf het leuk vinden die kadootjes, chocolade letters en pepernoten. Ook het kerstfeest vind ik als atheïst een fijne en mooie traditie. Ik ben niet bereid omwille van nieuwkomers mijn pleziertjes te bederven.

  5. Fijn dat er tenminste één allochtoon is waar jij niet zonder kan, Eric. Heb ik toch geweldig goed nieuws voor je, die ‘nieuwkomers’, inclusief de mensen die al hier geboren zijn en dus niet nieuw zijn, misgunnen jou je pepernoten en je chocoladeletters niet. Je moet je door die paasangsthaas met dat blonde haar geen sprookjes op je mouw laten spelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *