Jamal Juma en Harry van Bommel

jamal_juma.jpg

Jamal Juma, een bekende activist tegen de muur, een van die principieel geweldloze activisten, zit sinds vorige maand in de gevangenis. Harry van Bommel stelde kamervragen, hier.

3 gedachten over “Jamal Juma en Harry van Bommel

  1. Hoi allemaal, vanochtend kregen we eindelijk eens wat goed nieuws. Jamal Juma is vrij, en vandaag gaan ze ook Mohammed Othman vrijlaten. Het kwam als een complete verrassing. Ik ben ent even bij jamal op het kantoor van de org. Stop the wall@ langsgeweest. Jamal is, ind e tijd dat hij vastzat, 10 kilo verloren, heeft me wat verteld over zijn ‘behandeling’ daar, niet erg prettig. Maar hij is weer vrij. Volgens hem is de belangrijkste reden dat ze hem hebben laten gaan het feit dat er zoveel internationale aandacht voor zijn zaak en die van de andere human rights defenders is. O.a de vragen van Harry van Bommel, en ook via andere politici van adnre landen, heeft ervoor gezorgd dat de Israelische autoriteiten een beetje nerveus werden en hem vrij hebben gelaten.
    Ik wilde dit heuglijke nieuws even mededelen, zovaak krijg je heir geen goed nieuws. Groet

  2. Ha, dat is zeker goed nieuws! Dat hij vrij is ten eerste, maar ook dat Israel zich wat aantrekt van internationaal geluid. Dat geeft de burger moed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *