Het Goldberg rapport

balkon-2-of-1.jpg

Het is alweer, of nog steeds, geweldig voetnotenweer. Ik maak me er dus alweer vanaf en heb iemand te gast voor mijn weblog. Zaterdags doen jullie toch niet zo mee, lees ik week na week van mijn bezoekersmetertje af, dan slapen jullie uit, doen boodschappen en gaan naar de kroeg, waar of niet? En zondags zie ik jullie langzamerhand pas weer terug. Op mijn metertje.

Voor wie echt bij de pinken is en de kop boven deze post las en dacht, is die Meulenbelt wel wakker? Er bestaat helemaal geen Goldberg rapport! Nou, precies. Wel eens gehoord van Dershowitz? De beroemdste Israel-apologeet van de VS, die pas nog Goldstone, jawel, Goldstone, uitmaakte voor ‘verrader van het joodse volk’, heeft korte metten gemaakt met het Goldstone rapport. De methode is bekend: je maakt eerst een karikatuur van je tegenstander, of wat je tegenstander beweert, en dat ga je te lijf.

Jerry Haber, de ‘Magnes Zionist’, heeft het werkelijke Goldstone rapport naast de beweringen van Dershowitz gelegd, en komt heel simpel tot de ontdekking dat Dershowitz (alweer) liegt dat ie barst. Eerst beweert Dershowitz dat Goldstone Israël van genocide en het opzettelijk doden van zo veel mogelijk burgers beschuldigt, om vervolgens tot de conclusie te komen dat dat niet waar is. Alleen, dat staat niet in het Goldstone rapport en dat is niet wat Goldstone zegt. Dershowitz moet een geheel ander rapport gelezen hebben, noem het maar het Goldberg rapport, zegt Haber.

dershowitz.jpg
(Professor Dershowitz)

Voor de fijnproevers en diepergravers, hier het hele stuk.

Zo. Radio zachtjes op Monteverdi, pot thee, poezen in de buurt, mooie mist buiten, voetnoten.

De stand is 38 pakjes roomboter.

balkon-1-of-1.jpg

7 gedachten over “Het Goldberg rapport

  1. … je maakt eerst een karikatuur van je tegenstander, of wat je tegenstander beweert, en dat ga je te lijf.

    Tsja, hoe heet dat ook al weer? “Straw man tactics”.

    Zie ik met grote regelmaat terug. Een ander voorbeeld: De volslagen opgeblazen voorstelling van zaken (waar zelfs minister Cramer aan mee doet!) rond een paar fouten in het IPCC rapport.

    Mazzel & broge, Evert

  2. Ik reken met pakken suiker, maar je bent me verre de baas.
    Geniet ervan en van het boek dat bijna af is. Ik kijk erna uit.

  3. Ja suiker is ook indrukwekkend als je bedenkt wat het was om elke dag negen pakken suiker mee te slepen, maar pakjes boter spreken meer tot mijn verbeelding, vooral om dat dat wat van mijn heupen af smelt geen suiker is maar vet!
    Het is wel dodelijk saai hoor, als mijn vriendinnen lekker aan de gluhwein en de warme chocolademelk zitten en ik bestel voor de verandering maar weer eens een kopje thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *