Wilders (3)

jan-172.jpg

Nog één keer Wilders en dan weer even helemaal genoeg geweest? Zie Jan Marijnissen hier op de Joop, en hier op de EO radio: Wilders moet uitgesloten worden van regeren.

“Marijnissen is van mening dat Wilders systematisch discrimineert. Volgens Marijnissen heeft het CDA een groot probleem door dit niet te doen, zei hij vanochtend in Dit Is De Dag, waar hij in debat ging met demissionair staatssecretaris Jack de Vries van Defensie. Volgens De Vries is Wilders niet het probleem maar de onvrede die er onder de bevolking leeft.”

“SP-leider Agnes Kant noemde eerder de uitlatingen van Timmermans over het uitsluiten van Wilders nog “onbegrijpelijk stom, ondemocratisch en dom”. Volgens Marijnissen slaan deze uitspraken op het cordon sanitaire en niet op een mogelijke samenwerking in een toekomstig kabinet.”

10 gedachten over “Wilders (3)

  1. Dus wel samenwerking met de PVV op punten, geen coalitie maar ook geen cordon sanitaire, en volgens Agnes is Jan beschikbaar als minister.

    Hoort men hier de hoop op een schoolverlater op binnenlandse zaken in een zakenkabinet?

  2. Ik hoor niets nieuws, behalve dat je het nodig vindt om Jan Marijnissen weg te zetten als schoolverlater, Chantal. Buitengewoon onsympathiek, en in het geheel niet ter zake doende.

  3. Maar Jan is toch een schoolverlater? Ik bedoel daar niets onsympathieks mee. Ik heb schoolverlaters onder mijn beste vrienden.

  4. Tjonge, je bedoelde dat als compliment. Kan een mens zich toch vergissen, he. Zet je bij andere mensen er ook altijd bij hoeveel opleiding ze hebben gehad? Vind je dat nodig?

  5. Nou, toen Rosita penningmeester van de SP werd toen vond ik het wel opmerkelijk dat ze als cassiere bij ik meen de Plusmarkt had gewerkt.
    Ik hoor net hier dat ik geen SP-sites meer moet bezoeken nu Nel m’n laatste salaris heeft overgemaakt, dus ik ga nu de was ophangen, verder.

  6. Misschien kan Chantal eens op Wikipedia kijken naar het curriculum van Agnes Kant. Voor sommige mensen is status nu eenmaal een pré.

  7. @ 8.

    Ik denk dat dit incident helaas meer in de richting van tegenstanders van Wilders gezocht moet worden.

    Verder vind ik het goed van Agnes dat ze zich onomwonden heeft uitgesproken tegen Wilders, komt het alleen niet te laat? Heeft de SP haar hoop laten varen op de naar de PVV weggelopen kiezers en probeert de partij op deze wijze stemmen vanuit D’66 haar kant op te krijgen?

    Had dan gewoon in een eerder stadium samenwerking met Wilders uitgesloten i.p.v. een gematigder standpunt omtrent de AOW in te nemen.

    Groet,

    Dirk

  8. Had Agnes al eerder gezegd, Dirk.
    En er is ook geen ‘gematigder’ standpunt over de AOW ingenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *