Premier

Nou kijk, interessant. Volgens de peiling van Maurice de Hond is dit de voorkeur voor een premier van de Nederlandse bevolking.

peiling.jpg

En dit is de eerste Cohen-grap:
(Met dank aan de Joop, die er de hele tijd snel bij is)

yes-we-cohen.jpg

Ik ga naar Amersfoort, voor de partijraad.

10 gedachten over “Premier

 1. Geef mij maar Rutte als premier. Het zou mooi zijn als voor het eerst in de geschiedenis er een minister-president van VVD huize zou komen (sprak een VVD-er).

 2. Hoewel ik nooit PVDA heb gestemd, ga ik nu twijfelen.
  Ik ben altijd een fan geweest van Job Cohen, deze man heeft de goede uitstraling en ook nog eens een goede beschaving, ik denk dat we dat hard nodig hebben.
  De laatste tijd verruwt de politiek, mannetjes als Rutte, Balkenende en Pechtold en Wilders, die om het hards tegen elkaar staan te schreeuwen, het leid nergens toe, het wordt alsmaar grimmiger.

  Misschien toch niet zo’n gek idee van mij Anja, wat ik laatst voorstelde, een nieuw paars kabinet( PVDA/D66/VVD )met Cohen als M.P.

  Ik denk echt dat, als er iemand is die de boel weer op de rails krijgt, Cohen dat is.

  Ik hoop ook dat veel PVV stemmers weer terug gaan naar de PVDA.

 3. Cohen is een goeie, en ik denk dat hij bij iedereen voor- of tegenpartij respect afdwingt. Hij kan Nederland weer internationaal representatief maken. Belangrijker nog, ik denk dat veel mensen van deze man kunnen houden, iets wat Balkenende nooit had. Rutte is een uit zijn krachten gegroeide corbsbal en Pechtold is een slechte winnaar (zoals je ook slechte verliezers hebt) met zijn afzeiken van Agnes Kant na de gemeenteraadsverkiezingen. Rouvoet vind ik ook goed maar de CU is klein en maakt te weinig kans.

  Ik denk haast wel zeker dat ik Cohen ga stemmen of er moeten wel hele rare dingen gebeuren de komende maanden, Hopelijk stelt de PvdA de mensen niet nog een keer teleur door neo-liberaal te worden zoals in de jaren ’90. Maar de tijden zijn nu anders, er moeten nu economisch pijnlijke beslissingen worden genomen, dit keer niet bij de mensen met al weinig geld maar bij de mensen met veel geld. Ik hoop dan ook dat de PvdA weer met de CU wil samenwerken.

 4. Tja, zou Balkenende zo langzamerhand ook niet eens voor zijn gezin moeten kiezen?

  De opvolging van Wouter Bos door Job Cohen zie ik ook als een gunstige ontwikkeling. Dit zou de PvdA wel eens de grootste Tweede Kamerfractie kunnen gaan opleveren -niet Balkenende, maar Cohen krijgt de “premierbonus”-! Mogelijk wordt het weer een CDA-rampjaar als 1994, wie weet.
  Wel zal de opgang van de PvdA naar ik vrees, zeker voor een deel ten koste kunnen gaan van de SP, wat weer een negatieve ontwikkeling is.
  Ach, ich hab’ zwei Seelen in meinem Brust!

 5. nee vink, ik meen het, een kabinet zonder CDA,moet toch een verademing zijn.

  Ik weet dat Anja deze combinatie niet wenselijk vind maar ik denk dat het nu de beste optie is.

 6. @ 6 Zelfcorrectie:

  Het moet zijn: meineR Brust.
  (Oorspronkelijke tekst uit Goethe’s Faust: “Zwei Seelen wohnen, ach! in meiner Brust”).

 7. Interessante politieke ontwikkelingen de laatste tijd en niet in het minst de blijkbaar sterk groeiende behoefte aan duidelijkheid en afkeer van versplintering, waardoor de PvdA de komende maanden waarschijnlijk vooral Groenlinks, SP en in mindere mate D’66 gaat leegeten. En de VVD een kans krijgt om de PVV leeg te eten. Met als grote verliezer het CDA, dat allerminst duidelijkheid biedt. Misschien dat de komende tijd dan ook het aller, allerbelangrijkste topic van dit moment de grootste aandacht krijgt: de economische situatie van ons land. En die is gebaat bij duidelijke standpunten en grote partijen om die uit te dragen. De SP wordt dan weer wat het eens was: meer een lokaal opererende partij. Krijg sterk de indruk dat het een partij is die uit zijn lokale jasje is gegroeid en daardoor nu wankel is geworden. Voor de toekomst is het alleen maar goed voor Nederland dat de ‘kleine’ partijen klein blijven en de eens grote weer ‘groot’ worden. De versplintering die tot nu toe dreigde is echt een donker toekomstbeeld. Ik denk dat vele kiezers dit de komende tijd ook zo zien en opteren voor de grote drie.

Reacties zijn gesloten.