Groningen protesteerde

grunn1.jpg

Groningen prostesteerde, tegen de besmeuring van de moskee. Hier. Drie sprekers waren er: Willemijn Wilgenhof van de Insternationale Socialisten, Peter Verschuren, wethouder Sociale Zaken voor de SP, sprak namens de Groninger gemeenteraad zijn afschuw uit over deze laffe daad. En Max Wieselmann, van Een Ander Joods Geluid sprak. Dit is wat hij zei:

Misschien was het een idioot, die van de week de moskee in Selwerd besmeurde, misschien een klein groepje mensen met zieke denkbeelden.

Wat ons het meest moet verontrusten is dat we in dit land zowel in de politiek als op straat ruimte geven aan mensen, die menen dat de problemen in de samenleving kunnen worden opgelost door sommige mensen niet meer als mensen te zien, maar als voorbeelden van een verachtelijke soort.

In een samenleving waarin tegenstellingen tussen mensen, vooral tussen groepen van mensen worden aangewakkerd, waarin mensen en groepen van mensen gemakkelijk etiketten krijgen opgeplakt hebben zieke geesten en ziekelijke frustraties de vrije loop.

En dan zal het niet bij één incident blijven.

Als wij in een land willen leven waarin Joden met een keppeltje op rustig over straat kunnen gaan, waarin Moslima hun hoofddoekjes met trots en charme kunnen dragen, waarin geen moskeeën of synagogen worden beklad, dan moeten we geen problemen bedenken, die er niet zijn en geen mensen stigmatiseren:

Het is niet de schuld van De Islam, het is niet de schuld van De Joden.

En laten we niet vergeten dat een werkelijk leefbaar Nederland ook alleen mogelijk is als we niet wegkijken bij misdaden, die elders worden gepleegd, met onze steun of instemming, zoals in het Midden-Oosten en die olie op het vuur zijn voor de conflicten in de straten en steden van Europa.
En vooral diegenen in de kaart spelen, die groepen mensen tegen elkaar willen opzetten.

Steun voor de moslims die in vrede en vrijheid hun geloof willen belijden en voor de moslims die hier zichzelf willen zijn, zoals ook ik mijzelf wil zijn.

Max Wieselmann
namens Een Ander Joods Geluid

grunn2.jpg

(foto’s niet van mij)

5 gedachten over “Groningen protesteerde

  1. Ik zoek nog medestanders voor een stille tocht voor Fatima, die zondagochtend vermoord is in Groningen, iemand?

  2. Niet dat ik weet, Niek. Tenzij jij van plan bent om wat de organiseren, en daar ziet het niet naar uit, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *