Foutje!

huilendkind.jpg

Er is veel armoede in Israël. Dus heb je ook charitatieve organisaties die geld inzamelen voor de arme Israëlische kindjes die honger lijden. Dat gaat natuurlijk beter met de foto van zo’n kindje erbij. Zo gezegd, zo gedaan. De organisatie, Meir Banim, zette een foto van een huilend kind in hun electronische advertentie, bij de slogan “Feed the hungry and wretched children of Israel”.

Ze waren alleen even vergeten na te gaan wie die foto had gemaakt. Dat is Fadi Adwan. Een Palestijnse fotograaf. En het kind is een Palestijns kind dat huilt om haar familieleden die gedood werden door het Israëlische leger, tijdens de oorlog tegen Gaza vorig jaar.

Nou, zegt de Palestinian Telegraph cynisch, zo krijgen de Palestijnen indirect toch nog erkenning dat het heel zielig was voor de kinderen.

Hier

3 gedachten over “Foutje!

  1. Nog een foutje: De naam van de organisatie is Meir Panim (panim = ons woord ponem), het betekent: gezichten (doen) oplichten. Het Arabisch kent geen letter P, vandaar misschien die fout.

  2. Dank je Maarten Jan. Ja dat met die p en de b hebben we in Gaza wel vaker gemerkt. Zo kreeg mijn zoon eens een in bloemrijk Arabisch-Engels gestelde oorkonde waarin hij namens het Palestijnse volk werd bedankt voor zijn hulp bij de wipsite.
    Ik geloof dat ie hem boven zijn bed hing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *