Flashmob: koop geen Israëlische apartheid!

koop-geen-42-of-1.jpg

Follow Me Flashmob

Do as I do, don’t buy Israeli Apartheid

Wat een flashmob is en hoe dat gaat? Zie het filmpje over de flashmob gisteren in Utrecht: hier.

Dit via het bericht dat wordt rondgestuurd: Op 30 maart, de Palestijnse dag van het Land en de Internationale Boycott Actiedag, heeft een groep van ruim 30 mensen een flash mob uitgevoerd in het centrum van Utrecht.

De video van deze actie is te zien op het Youtube Kanaal: www.youtube.com/FreePalestineNL

Met deze flashmob willen wij op een ludieke manier de BDS (Boycott, divest, sanction) campagne onder de aandacht brengen. Zolang de Palestijnse gebieden bezet blijven, de Palestijnse vluchtelingen niet terug kunnen keren en de Palestijnen in Israël en de bezette gebieden geen gelijkwaardige behandeling krijgen en zolang onze regering zich niet uitspreekt tegen de schending van internationale wetten door Israël, zullen wij zelf in actie komen. Dat is onze morele verplichting. Wij steunen geen bedrijven die profiteren van de bezetting van Palestina en wij doen geen ‘business as usual’ met een Staat die het internationaal recht schendt.

‘Het stoute jongetje van de klas moet een keer gestraft worden, toch!’

Wil je helpen deze video zoveel mogelijk te verspreiden? Zet de link met een korte wervende tekst op Facebook, Hyves, LinkedIn, blog, Twitter of stuur door per e-mail aan zoveel mogelijk mensen!

Follow on Twitter: k4palestine

7 gedachten over “Flashmob: koop geen Israëlische apartheid!

  1. Ik vind het echt tof en superr goed dat er toch iemand in NL zo iets doet.
    Ik zal zeker de link door mailen naar iedereen die ik ken, en op me hyves plaatsen :peace:

  2. Er zijn nog ergere apartheidsstaten dan Israël.
    Een mooi voorbeeld is Maleisië, waar bhumiputra’s (ethnische moslim Maleiers) veel meer rechten hebben dan de Chinese en Indiase minderheden.

    Kan mevrouw Meulenbelt misschien een actie starten tegen deze apartheid?

  3. Lijkt me een geweldig idee dat jij een actie start, Bernhard, en als je dat goed doet kom ik je nog ondersteunen ook.

  4. Kijk, voorbeeldje van een reactie die ik normaal meteen doorverwijs naar de virtuele prullenmand. Wat je er aan kunt zien is wat ik erg vaak waarneem: dat het rechts is dat vierkant achter Israël staat, en dat wie kritisch naar Israël kijkt erg makkelijk wordt afgedaan als ‘linkse sukkels’.

    In de huidige gepolariseerde politieke context klonteren anti-links, anti-moslim en pro-Israel steeds meer samen. Hoewel het onderschrijven van internationaal recht en mensenrechten geen linkse issue zou moeten zijn, maar een algemene.

    En voor jou, Paul: lang leve Israël roepen haalt Israël niet uit de problemen die ze zelf hebben geschapen. Het gaat niet goed met dat land.

  5. Als de Nationaal Socialisten in de jaren 30 in Duitsland dit hadden bedacht om niets bij Joden te kunnen kopen dan had men dit zeker ook ludiek willen noemen. Deze flashmob is gewoon een racistischer actie. Ik walg hiervan, nog steeds als ik het weer zie.

  6. Ach, daar hebben we Paul weer. Die zit nu al maanden te kotsen, de arme ziel.

    Zullen we het nog eens uitleggen.

    Ja, toen de nationaal socialisten Duitsers verboden om bij joden te kopen was dat anti-joods racisme.

    En nu is Israel al vele jaren bezig om de Palestijnen te onderdrukken, ze te onteigenen, gevangen te houden, hun land te bezetten, ze binnen Israel te discrimineren, en dat gaat ook nog gepaard met een flinke mate aan anti-Arabisch racisme.

    En nu heb je mensen die tegen racisme zijn, Paul, ongeacht of dat tegen joden of tegen Arabieren gericht is, en die vinden dat Israel, ik herhaal: niet joden, Israel, zich gewoon moeten houden aan de mensenrechten.

    Het hoort bij de geijkte truuks van de blinde Israel verdedigers om geen onderscheid te maken tussen Israel en joden, en daarmee te suggereren dat elke kritiek op de staat Israel gericht zou zijn tegen joden in het algemeen. Dat is dom en vuil, Paul, en daar maak je op dit weblog geen enkele indruk mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *