Children of Gaza, dispatches

Channel 4, een Britse zender, heeft een indrukwekkende driedelige serie gemaakt over de kinderen van Gaza, ruim een jaar na de oorlog. Wat doet het met kinderen, als ze hun vader voor hun ogen neergeschoten zien worden, wat doet het met een vader die zijn zoon niet kan redden? Wat gebeurt er met zieke kinderen die geen medische hulp kunnen krijgen? Hoe moeten kinderen nog geloven in rechtvaardigheid? Je ziet kinderen die in hun spel de oorlog naspelen, en die er van dromen martelaar te worden. Je ziet de komende generatie van verzet geboren worden. Je ziet jongens, veel te oud voor hun leeftijd, er van dromen dat ze groot genoeg zijn voor wraak.
Ga er voor zitten. Hoewel ik alles al weet en van dichtbij heb meegemaakt grijpt het mij opnieuw naar de keel.

https://videopress.com/v/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?ver=1.18

4 gedachten over “Children of Gaza, dispatches

  1. dag anja,
    “…. Hoewel ik alles al weet en van dichtbij heb meegemaakt grijpt het mij opnieuw naar de keel…”schrijf je.
    Inderdaad ons, als activisten (Eldad bij PHR en ik bij Machsom Watch en New Profile,)is dit alles natuurlijk bekend. Te weinig mensen hier weten het echt en het te zien maakt het nog ééns zo duidelijk.
    we zitten hier in/vanuit Israel met deze vreselijke situatie.
    we blijven werken tegen de stroom in. Hier en daar zijn er lichtpuntjes, maar vrolijk word je er in het algemeen bepaald niet van…
    dank voor je werk.
    annelien
    (alweer lang geleden ontmoetten we elkaar eens bij Bonnie en mineke zwarts)

  2. Hallo Annelien,

    Fijn om van je te horen. Mensen als jij en Eldad houden bij mij ook de moed er in. Ik was niet vergeten dat we elkaar eens tegen waren gekomen en ik heb je uit de verte wel gevolgd.
    Ik geloof niet dat ik het onderschat hoe moeilijk het is om in het huidige Israel aan de kant van de rechtvaardigheid en de mensenrechten te staan, en daarbij het visioen wat voor een land Israel zou kunnen zijn niet te verliezen – ik heb ook gevolgd hoe het met New Profile ging en hoe alle mensenrechtenactivisten het echt moeilijk wordt gemaakt.

    Hou je taai, Annelien,

    Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *