De Andere Wereld moet blijven!

0aaikon-1.jpg

Meer dan eens liet ik me zondagochtend vroeg naar Hilversum rijden om iets te doen in De Andere Wereld op Zondagochtend, een van de beste, goed geïnformeerde en kritische radioprogramma’s. Van de IKON die sowieso garant staat voor kwaliteit. Ik ken meerdere mensen die er zondagochtend speciaal naar luisteren – wie het eenmaal kent weet dat je daar moet zijn voor interessante discussies en om de wereld bij te houden. En nu heeft de radiodirectie van de Publieke Omroep het rampzalige plan heeft om ‘De Andere Wereld’ van Radio 1 te verwijderen. Heel erg verkeerd! Dus tijd voor protest – ik heb mijn naam er al aan gegeven, wie ook wat wil doen kan een mail sturen op deanderewereldmoetblijven@ikon.nl

0aaikon-3.jpg

0aaikon-2.jpg

0aaikon-4.jpg

Meer info: hier.

19 gedachten over “De Andere Wereld moet blijven!

  1. Volstrekt belachelijk dat het programma moet verdwijnen.
    Iedere zondagmorgen luister ik met veel interesse naar de uitzending.
    Het getuigt van veel domheid om een programma dat zo goed scoort en zeer gewaardeerd wordt door tienduizenden luisteraars zomaar van de zender wordt gehaald.
    Er zal wel een dom programma voor in de plaats komen, want daar krijgen we in dit land nooit genoeg van.
    Probeer het tij te keren!

  2. De morgen beginnen met de wereld hoe hij is. Niet altijd van een rooskleurige kant.
    Daarom is het zo belangrijk dat de andere wereld blijft. Om mensen en bewust van te maken dat de Andere Wereld,waar je niet eelke dag aan denkt BLIJFT.
    MENSEN BEKIJK DE WERELD OOK EEN KEER OP ZONDAG MORGEN ZOALS HIJ IS !!!!!!

  3. Natuurlijk moet dit programma blijven op zondagmorgen.
    Een van de weinige programma’s die misstanden duidelijk aan de kaak stellen.

  4. De Andere Wereld is een van de weinige programma’s die het beluisteren waard zijn en moet zeker blijven. Het zou een schande zijn als het zonder meer zou verdwijnen.

  5. Alweer ! zo’n voorbeeld hoe de geachte “Radiodirectie van de Publieke Omroep” besluiten meent te moeten nemen die door de meesten niet wordt begrepen. Daar ben je dan kennelijk “Publieke Omroep” voor en worden daar kennelijk nog voor betaald ook. Ik ken, nogal simpele natuurlijk, vrijwilligers die méér met beide benen op de grond staan en dichter bij de mensen, waar erg weinig voor nodig is. Uitzendingen waar nota bene veel belangstelling voor is en een aanhang van trouwe luisteraars zou de “Radiodirectie van de Publieke Omroep” ook zuinig op kunnen zijn. Nieuw gezichtspunt ?

  6. Dit is nu net het programma dat mensen steeds stof tot nadenken geeft. Elke zondag houden de IKON ons een spiegel voor. Hierin zie ik dat “onze wereld” niet goed in elkaaar steekt. Lang leve de kritische blik van de andere wwereld van zondagmorgen.

  7. Ik luister bijna elke zondagmorgen naar dit programma.Ik vind het een programma dat kwaliteit heeft en mensen aan het denken zet. Alle onderdelen van het programma leerzaam en nuttig. Ik vind dat dit programma moet blijven bestaan en wat mij betreft nog meer zendtijd moet krijgen,

  8. Erg jammer als dit programma zou verdwijnen. De zoveelste uitholling van onze maatschappij, steeds minder ruimte voor de diepgang van het leven, waar het uiteindelijk toch om draait zo creëren we toch een onherstelbaar Frans Bouwer niveau binnen onze maatschappelijke ontwikkeling in een geleidelijk proces, o.a. door het verdwijnen van dit soort betekenisvolle programma’s. j.van der Slik

  9. Natuurlijk moet dit voortreffelijke programma blijven,er wordt al genoeg onzin uitgekraamd op andere momenten.
    Ik wens de programmamakers alle succes toe en wacht met spanning af.

  10. Dit goede progamma moet natuurlijk blijven,laat die onzin

    programmas maar verdwijnen.

    ik hoop nog veel van dit progamma te horen

    Reactie door Sylvia polle-maandag 26 april 2010.

  11. Waarom moet dit goede programma weg,niet doen.
    Een interessant programma om de zondag mee te beginnen, er zijn heel wat luisteraars die er elke zondagmorgen naar uitkijken.

  12. Aangezien ik alijd vroeg wakker ben en een trouwe luisteraar van radio 1,luister ik ook alijd op de zondag morgen naar dit programma.Alijd onderwerpen met inhoud waar ik graag de zondag mee begin.

  13. Een van de betere radioprogramma’s laten verdwijnen?
    Wie haalt dat in zijn/haar hoofd om dat idee voor te stellen.
    Als wij, als luisteraars, nog iets te zeggen hebben, moet ieder weldenkend en vooruitstrevend mens gruwen bij de gedachte alleen al om de vele belangstelende luisteraars buiten spel te zetten.

    DUS LAAT ONS SAMEN VECHTEN VOOR HET BEHOUD VAN DIT PROGRAMMA

    Anton W. Brouwer, Delft

  14. Een uitermate informatief programma, dit mag toch zomaar niet verdwijnen? Het lijkt er toch echt op dat je als luisteraar helemaal geen stem hebt. Is er eindelijk eens een programma dat ergens over gaat en dingen aan de kaak stelt en dan beslist iemand zo maar dat het weg moet. Ronduit niet acceptabel en uitermate ondemocratisch. We moeten met z’n allen hier tegen in verweer komen en snel!

  15. Zonder de ‘andere wereld’zal de wereld nog ‘platter’ zijn.
    Op zondagmorgen is het goed als de radio ons een uurtje bepaald bij zaken die er wel toe doen.
    Mag dit blijven?
    Laura Maris en Gerrit-Jan Kraaij. Utrecht

  16. Het zou heel jammer zijn, als het programma ‘De andere wereld’ moet verdwijnen. Het is juist belangrijk, dat we niet alleen denken aan onze eigen wereld, maar ook aan de ándere wereld, waarmee je niet elke dag wordt geconfronteerd. Blijven dus!
    Trees Schiloo

  17. Als zelfs een zeer goed programma moet verdwijnen, zegt dat meer over het bestuur van de zender dan over het programma. Van het programma weten we dat het een eigen gezicht heeft en goed is.
    Daniel de Haas

  18. Ik sluit me aan bij de voorgaande reacties, dat dit programma ons laat zien waar vaak de ogen voor gesloten worden.

    Daarbij is het me al zo vaak overkomen dat er iets in de media als nieuws werd gepresenteerd waarvan ik dacht: Daar ben ik al lang van op de hoogte, namelijk van “de andere wereld van zondagmorgen”.

    Heel spijtig als het programma zou verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *