En Giph gaat weer aph

marxismeleninisme.jpg
(Foto van héél vroeger, jawel, van de SPsite af)

Jeetje jongen, dacht ik. (Ik heb zijn moeder nog gekend) Betrapten we eerst Ronald Giphart op een missertje. In zijn column in de Volkskrant beweerde hij, als bewijs hoe ondemocratisch de SP wel niet is vergeleken bij GroenLinks, dat wij maar 6 amendementen te bespreken zou hebben op het partijcongres. Anders dan GroenLinks, die hij in de column nog vooral vertederend vond, want die, zegt hij in zijn column van 28 april, had een ‘eindeloze stroom pietlul-argumenten’ in stemming gebracht.

Ruiterlijk (maar niet echt) moet Giph nu toegeven dat hij ernaast zat. De SP had een boekwerk aan amendementen op het verkiezingsprogramma. Maar Giph kan niet zomaar sorry zeggen, er moet nog een gelijkje gehaald: “Mijn hemel, wat is die SP open en democratisch, je zou bijna denken dat ze iets te compenseren hebben”, Het is dus niet goed of het deugt niet. En om dat nog even te onderstrepen doet ie wat zoveel originele mensen doen als ze iets hebben tegen de SP en ze weten niet zo gauw wat, dan ze warmen nog even een oude kliek Mao op. Terug naar oprichter Monjé, dictatoriaal, stalinistisch, en nog zo het een en ander aan engs, en, beweert Giph, Monjé is op oud communistische wijze van de SP site weggeretoucheerd. O ja? Kijk even hier. En hier. En op de site van Theo Coşkun, die hem nog kende, hier. Of lees het boek van Kees Slager, nu senator voor de SP, Het geheim van Oss, staat ie in, Monjé, met naam en toenaam en foto. Boek lag met stapels op het SP congres te koop. Dus hoezo, weggeretoucheerd? Van vroeger, ja, erg van vroeger zelfs, en zo van vroeger dat het niet van goede trouw getuigt om die weer eens van stal te halen, maar dat de SP net zou doen alsof hij niet een belangrijke rol had gespeeld – ziet er niet naar uit.

“Ik wil best aannemen dat de SP de huidige Nationaal Kampioen Democratische Besluitvorming is, maar ze motten niet doen alsof ze het hebben uitgevonden”. Zei iemand dat dan, Giph? Wat ga je nou weer verzinnen, jongen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *