Stop de onverschilligheid, sloop de muur

rabbijnen tegen de muur

Juli 2004. Picketline bij het Vredespaleis, wachtend op het oordeel van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, over de Israelische afscheidingsmuur, ‘de muur’ – de uitslag wisten we al. Hier. Illegaal. Is er toen iets veranderd? Niets.


VIDEO – De Muur: al zes jaar illegaal, maar nog steeds overeind

09 juli 2010

Israel bouwt een muur op Palestijns grondgebied.
De muur staat er nog steeds en scheidt boeren van hun akkers, studenten van hun universiteiten en splijt families in tweeën. Palestijnen zijn niet meer vrij in hun eigen land. De muur staat een toekomstige Palestijnse staat en rechtvaardige vrede in de weg. Palestijnen zijn niet meer vrij in hun eigen land. De muur staat een toekomstige Palestijnse staat en een rechtvaardige vrede in de weg.

In 2004 oordeelde het Internationaal Gerechtshof dat de muur illegaal is. Illegaal Israël de muur grotendeels op Palestijns grondgebied bouwt. In de uitspraak heeft het Internationaal Gerechtshof bepaald dat de Internationale Gemeenschap (dus ook Nederland) erop moet toezien dat Israel de uitspraak naleeft. Maar de Nederlandse overheid doet niets en kijkt passief toe. Sterker nog, Israel wordt gepaaid met privileges. Stop de onverschilligheid. Sloop de muur.

Eén gedachte over “Stop de onverschilligheid, sloop de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *