Wilders’ visie op de islam in flagrante strijd met de feiten

Door bruggenbouwers op 27 september 2010
Wilders’ visie op de islam in flagrante strijd met de feiten. Dit concludeert een groep van negen islamwetenschappers – onder wie Fred Leemhuis, Gerard Wiegers en Ruud Peters – vandaag in haar eindrapport aan de rechtbank in Amsterdam. De groep beoogt niet de beïnvloeding van de politiek. Zij houdt zich, op grond van haar deskundigheid, bezig met de waarheidsvinding ten behoeve van het proces tegen Wilders dat op maandag 4 oktober a.s. hervat wordt. Het gaat de experts om de vraag in hoeverre de uitspraken van Wilders, die in de dagvaarding zijn geciteerd, in overeenstemming zijn met de feiten.

Meer hierover, inclusief de open brief en de rapporten, op Bruggenbouwers, hier.

Eén gedachte over “Wilders’ visie op de islam in flagrante strijd met de feiten

  1. Beste Anja Meulenbelt

    Nederland in tweeën

    Een tweedeling creëren is nog veel verachtelijker, dan het domme gewauwel over de Islam, als zijnde dit een instrument van barbaren met kromme zwaarden, die alles en iedereen de grond in sabelen ten behoeve van algemene bekering van een spiritueel en moreel verpieterende wereld. Persoonlijk denk ik dat de Islamitische wereld hier totaal geen boodschap aan heeft.
    Gebrek aan kennis van het oosterse denken en een eerlijke bestudering van de Islam op zich en wat smeuïge woorden brengt ons dan nu een pseudo-apocalyptische Messias, die ons voorhoudt “het kwaad” te bestrijden met mes en vork. De Don Quichot en Sancho Panza van de lage landen, Pays-Bas (bah) de naam zegt het al.
    De “geest” is uit de Neerlandsche baggert gekropen, het vaandel hoog, de rijen gesloten (zie Duitse vertaling).
    Doch ook is er enig waarheid in de Nederlandse spraakverwarring, toch niet geheel het spoor bijster? Het is wel een verdienste dat men zich duidelijk tegen de Sharia (het stenigen, amputeren, verminken, straffen etc.) en tegen vrouwen besnijdenis uit. En daarmee ook het extremistische en terrorisme ten zeerste veroordeelt . Doch de wijze waarop zou bij bepaalde bevolkingsgroepen, geen stigma mogen oproepen.
    De Euro-Islam, dat de Sharia (wet) niet bezigt en de westerse denkwijze c.q. cultuur kan begrijpen of eigen maakt, zou een brug kunnen vormen tussen oost en west. Dit ook omdat de Islam het begrip van Christus in zich heeft.
    Een land als Nederland heeft baat bij eenheid, niet bij verdeling.
    Nu al waarschuwt het extremisme, dat Nederland op moet passen met zijn antimoslim beleid, dat is jammer omdat het eerst bekend stond om het neutrale beleid.
    Nieuwe bezems vegen schoon, laten we hopen dat zij niet nu al sleets zijn.

    Vriendelijke groet, maud van der kloet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *