De Toestand (5)

Moslims en het CDA

Het is op zich niet vreemd als Nederlandse moslims op het CDA stemmen of er actief in worden – want waar kun je erop rekenen dat je godsdienstvrijheid werkelijk serieus wordt genomen? Ook christenen hebben daar belang bij. Toch stemmen de meeste Nederlandse moslims nog links, want ze zijn, behalve moslim, ook migrant, en hebben dus belang bij een serieus programma van goed onderwijs, kansen op werk, behoorlijke huisvesting.

Nu het CDA in zee gaat met de PVV als gedoogsteun is de illusie dat je als moslims werkelijk welkom bent bij het CDA voor hen wel vervlogen. De voorzitter van de Poldermoskee, Yassmine Elksaihi, 23, heeft haar lidmaatschap opgezegd. (Ik zoek nog even waar haar verhaal stond, ik kan het nu niet vinden)

Willem van Bennekom, rechter, van huis uit links (verdedigde veel vluchtelingen) gaf een uitgebreid interview in VN van 23 oktober 2010. Een citaat:

“Op het CDA-congres vroeg een man zich tijdens zijn minuut spreektijd af of hij als moslim naar eer en geweten nog lid van die partij kon blijven. Hij gaf daarna het woord aan zijn zoon, een Rotterdammer van twintig jaar, moslim, die zijn twijfels deelde. Dat soort mannen mag niet afhaken, die moeten zich kunnen blijven herkennen in onze samenleving. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor CDA-stemmende moslims.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *