De leukste politici

Ik geef het meteen toe, ik zou dit stukje vast niet hebben geplaatst als het niet onze eigen Emile Roemer was die zo goed uit de bus kwam. Oké, oké, dit is borstklopperij, en ook nog gratis want het is Emile die het doet, en niet ik. Maar toch, ik heb daar natuurlijk wel plezier in want ik weet hoe hard mijn partijgenoten werken.

Hier.

Onderzoekje van Synovate, de politieke barometer. Welke polititieke leiders vinden we op dit moment het best functioneren? Mark Rutte bovenaan, met 6,9 en dan Emile Roemer, met 6,5.

Bij welke politieke leiders we het sympathiekst vinden: Roemer bovenaan, met 6,8 en Rutte 6,7, met de poedelprijs voor Wilders die eindigde als de laatste, met 4,4.

En welke leiders we het betrouwbaarst vinden (sympathie en betrouwbaarheid blijken dicht bij elkaar te zitten): wederom Roemer aan de spits met 6,5 en Rutte met 6,3, en wederom eindigt Wilders als laatste, met 4,7.

Henk en Ingrid, overweeg eens een leukere partij bij de Statenverkiezingen.

3 gedachten over “De leukste politici

  1. Anja, Toen ik dit las ben ik meteen terug gegaan op jouw weblog naar 30-10-2010 ‘De geluksmachine’ en nog steeds 0 reacties! Hij verdient meer en beter. Dat gezicht van Emile Roemer doet mij steeds goed,maar waarom word er zo weinig gereageerd op wat hij terecht zegt!?

  2. Het aantal (overgenomen) reacties zegt weinig over de waardering, Verhagen. Waar ik elke dag even naar kijk is mijn metertje, hoeveel mensen zijn er langs geweest. Hoeveel mensen hebben de moeite genomen iets te lezen. Dat is gestadig een flink aantal. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat er meer dan 1% van het aantal lezers reageert, en dat zijn dan vaker de tegenstanders dan degenen die ergens wel mee eens zijn.
    Aan het onderzoekje hierboven kun je zien dat Roemer gewaardeerd wordt, ook als zich dat niet uit in reacties hier op mijn weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *