De Halve Maan: nieuw opinieprogramma

aavrouweniftar-34-of-1.jpg
(Naeeda Aurangzeb, zie hier)

Op zondag 6 maart start de NTR met De Halve Maan, een nieuw opinieprogramma dat een scherp oog heeft voor de ontwikkelingen in en rondom de islamitische gemeenschap in Nederland en de wereld. Elke week zal een panel van vaste deelnemers en betrokkenen actuele onderwerpen onder de loep nemen en becommentariëren.

Het panel van de De Halve Maan zal voorgezeten worden door journaliste Naeeda Aurangzeb (foto). In wisselende samenstelling terugkerende panelleden zijn o.a. advocate Famile Arslan, journalist en oud-wethouder Fouad Sidali, cabaretière en columniste Funda Müjde en publiciste Naema Tahir. Daarnaast wordt bij elk te bespreken onderwerp een betrokken of deskundige gast uitgenodigd.

azenit-5.jpg
(Funda Mujde, hier.)

Elke week is ook De Schotelservice te zien, een selectie van de meest opmerkelijke en spraakmakende televisie over of uit de islamitische wereld, opgevangen met de schotel.

De Halve Maan geeft ruim baan aan alle meningen en geluiden in en rondom de islamitische gemeenschap. Zaken die in de week voor uitzending in het nieuws zijn geweest en uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen zullen aan bod komen. Hoe reageren Nederlandse moslims op de ontwikkelingen in de Arabische wereld? Klopt het dat veel Turkse en Marokkaanse Nederlanders ‘terug’ willen naar het land van hun ouders? Hoe denken moslims over elkaar? Bestaat discriminatie onderling? Hoe moeilijk is het voor hoogopgeleide moslima’s om een partner te vinden?

Naeeda Aurangzeb werd in 1974 in Pakistan geboren en leeft sinds 1977 in Nederland. Ze groeide op in Rotterdam. Naeeda studeerde communicatie/management en werkte daarna als journaliste en gespreksleider voor de NCRV, de NMO en RTV West. Daarnaast is ze actief als debatleider van live-debatten voor o.a. Amnesty International, universiteiten, theaters en overheidsinstellingen.

061008kit-015.jpg
(Famile Arslan, hier.)

IMG_3825_edited-1.jpg
(en hier)

Website Halve Maan: hier.
Tekst overgenomen van De Nieuwe Moskee, hier.

Een even een persoonlijke noot: ik vind het enig dat Naeeda de presentatie gaat doen en verheug me ook op de stem van vriendinnen Funda en Famile. Zie je: er is een generatie moslimvrouwen aan het oprukken, daar zullen we nog versteld van staan.

Eén gedachte over “De Halve Maan: nieuw opinieprogramma

  1. Leuk, een opinieprogrmaa erbij, maar:

    Laat elkaar a.u.b. uitpraten. Spreek niet door elkaar, en heb het niet over open deuen, maar ga de diepte in.
    Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *