Koop een paar nachtegalen

Ontzettend leuk project. Clara Legêne is muziekdocent Sint-Oelbertgymnasium Oosterhout. En elk jaar krijgen de leerlingen van klas 1 les over het muziekstuk van componist Theo Loevendie, de Chinese nachtegaal. Van het bekende sprookje van Andersen. En dan krijgen de leerlingen de opdracht om zo’n nachtegaal te tekenen. Clara verzamelde ze: de meest creatieve oplossingen werden gevonden voor die kunst-nachtegaal, sommige met een stekkertje om hem aan te sluiten op het lichtnet, anderen lopen op zangzaad of op zonne-energie. De creativiteit en het plezier spatten er van af.

Clara Legêne liet van een selectie van die nachtegalen wenskaarten drukken, die worden nu door de leerlingen verkocht. De opbrengst gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds, tegen de kanker.

Een groep leerlingen is bij Theo Loevendie op bezoek geweest, die met plezier de eerste set kaarten in onvangst genomen. Nachtegalen kopen? Kan hier. Daar kun je ze ook zien.

2 gedachten over “Koop een paar nachtegalen

  1. Bedankt, Anja! Ik hoop ze allemaal te verkopen en dan levert dat € 4000 voor de kankerbestrijding op. Dus wie originele en mooi uitgevoerde dubbele wenskaarten zoekt: koop via internet mijn nachtegalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *