De nacht van de vluchteling. Doe mee. Lopen of dokken

Aanstaande zaterdagnacht gaat een ploeg mensen de veertig kilometer lopen van Rotterdam naar Den Haag, ze wandelen voor medische zorg voor de vluchtelingen van het dictatoriale bewind in Birma.

Onder leiding van teamcaptain Sharon Gesthuizen heeft een ploegje SP’ers al getraind, en al een keer 20 kilometer gewandeld.

De start is om 24.00 bij de Erasmusbrug in Rotterdam.
Wie sportief is kan het team nog versterken, maar wie niet zo sportief is kan wel meedoen door te dokken. Want daar gaat het om: geld voor de vluchtelingen en aandacht.


(De SP ploeg)

Tekst van de SP site Rotterdam (hier):

Behalve sponsoren, is het voor sportieve SP’ers ook nog steeds mogelijk het team te versterken. Op deze manier probeert het team geld in te zamelen voor de vluchtelingen van het dictatoriale regime in Birma. Gesthuizen: “‘In dit gebied woedt al jaren een bloedig conflict. Behalve het inzamelen van geld, proberen we ook aandacht te vragen voor deze dramatische strijd.”
De SP steunt al jaren de oppositie in Birma tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Gedurende vele jaren zijn meer dan een miljoen Birmezen de jungle in gevlucht, uit angst voor het regime. Alle vluchtelingen – kinderen in het bijzonder – worden het slachtoffer van een acuut tekort aan medische zorg. Stichting Vluchteling wil met deze nachtwandeling geld ophalen om ‘rugzakdokters’ naar Birma te kunnen sturen om daar hulp te bieden. Deze dokters gaan met een backpack door het oerwoud om vluchtelingen te helpen.

Hier kun je iets storten.

2 gedachten over “De nacht van de vluchteling. Doe mee. Lopen of dokken

 1. Christine de Vos, tevens secretaris van Stichting Kifaia, loopt ook mee.

  Beste vrienden,
  Een aantal van jullie heeft mij onlangs gesponsord voor de Nacht van de Vluchteling. Heel erg bedankt! In de nacht van 18 op 19 juni doe ik namelijk mee aan een 40 kilometer tellende sponsorwandeling van Rotterdam naar Den Haag waarmee teams geld ophalen voor de ‘rugzakdokters’ in Birma.

  Met een rugzak vol medicijnen trekken de dokters de grens van Thailand over, Birma in. Om in het dichtbegroeide oerwoud Birmese vluchtelingen medische zorg te bieden. Met gevaar voor eigen leven, want de tocht is door de junta verboden en het gebied ligt vol gevaarlijke mijnen en onontplofte munitie.

  Het aantal mobiele medische teams is nog totaal ontoereikend om de grote aantallen vluchtelingenvan goede basiszorg te voorzien. Daarom staat de Nacht van de Vluchteling 2011 in het teken van deze rugzakdokters. Voor € 10.000 kunnen we een team van mobiele rugzakdokters één jaar lang medische zorg en gezondheidsvoorlichting laten bieden aan 2.000 vluchtelingen.

  Voor wie mij alsnog wil sponsoren, maar daar nog niet aan toe is gekomen: je hebt nog één week de tijd! Dat kan gemakkelijk online, via iDeal of een eenmalige machtiging. Dit kost je nog vijf minuten en een bedrag naar keuze. Doe het meteen maar even! http://www.nachtvandevluchteling.nl/sponsor

  Heel hartelijk dank,
  Christine de Vos
  Team Wereldgasten

Reacties zijn gesloten.