Freedom Flotilla nieuws (6)

Verhaal van Hasna El Maroudi, redacteur bij Joop, die nu met de Nederlandse ploeg van de Freedom Flotilla II – Stay Human, in Griekenland is.

Wie gelooft in een vrije wereld, gelooft in een vrij Gaza

Al een aantal dagen bevind ik me in een Grieks toeristendorpje in afwachting van vertrek naar Gaza met de Free Gaza Flotilla. Hier volgen de opvarenden trainingen in geweldloos verzet, bereiden we scenario’s voor en leren we elkaar beter kennen, zodat we weten wat we van elkaar op de boot kunnen verwachten. Hoewel ik de groep in Nederland al meerdere malen heb ontmoet, merk ik hier in het idyllische zonovergoten oord hoe noodzakelijk een solide vertrouwensband is.

Ik zal er niet om liegen. Israëlische propaganda is de beste die er is en heeft ook mij voldoende twijfel ingefluisterd om zo nu en dan paniek te oogsten. Voor vertrek naar Griekenland vroeg ik me wel eens, in de privé-sfeer van mijn hersenkap, af of een fundamentalistische zelfmoordterrorist zijn weg had gevonden tussen de groep opvarenden. Bij aankomst in Griekenland ben ik echter eerder geneigd te zoeken naar een Mossad-infiltrant in de omgeving dan iemand met kwade bedoelingen. De groep is eensgezind en overtuigd van de doelen van de vloot, maar nog belangrijker: de geweldloze weg naar het bereiken van ons doel.

Lees verder: Hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *