23 gedachten over “Geen keuze

 1. Waarschijnlijk is die dooie duif de personificatie van Anja?
  Tja zie je binnenkort wel op de middelandse zee bodem!
  Of ben je zo’n schijterd dat je niet mee vaart op jullie o zo mooie Gaza flottilla!
  Waren de Utrechtse grachten de enige plek waar je dat durft?
  Of ben je werkelijk zo anti-semitisch als de pest!
  Maar ja droom lekker verder en hoop er maar het beste van!

 2. Mozes, als je instaat bent om dit soort onzin te schrijven, zou je je energie eens moeten gaan gebruiken om een poging te doen om mens te worden.
  Weet je, echte mensen die oog hebben voor de onderdrukten in deze wereld verdienen alle respect.
  Zij die onderdrukker zijn en/of de onderdrukker tot steun zijn, zijn zielige stakkers die niet meer oogsten dan een handje vol medelijden.

  Begin eens met na te denken, wie weet komt er dan nog iets positiefs te voorschijn waarmee je je vrienden van dienst kunt zijn.

  Ik zou jou ook graag willen respecteren maar helaas je staat jezelf daartoe in de weg.

  Doe je best!!!
  Groet,
  Gerrie

 3. (6) Dat is geen feit, dat is propagandistische kletskoek, Peter, en al lang achterhaald. Kijk hier. Dat stond een maand geleden al op dit weblog. Check je de feiten voortaan even als je weer in de verleiding komt om met ouwe meuk aan te komen zetten?

 4. (5) Ik grijp af en toe zo’n huftertje in de lurven, Juliette, om jullie te laten zien wat voor bagger er hier regelmatig langskomt. En hoe mijn weblog er uit zou zien wanneer ik niet zo streng was in de selectie van de reacties. De meeste van dit soort komen er niet op, en ook deze komt niet meer terug.

 5. Komt er vandaag weer op, Engelbert, met een kort tekstje als introductie. Als ik het zo druk heb druk ik wel eens per ongeluk op de ‘publiceer’ knop in plaats van op ‘opslaan’. Maar ik probeer het aantal berichten per dag enigszins te beperken – het is al veel.

 6. Soms zegt een cartoon iets beter dan een verhaal van duizend woorden.Dit is er zo een.Ook altijd heel goed zijn de cartoons van Carlos Latuff.
  Wat die meneer “Mozes” zegt slaat werkelijk alles.Je zou haast denken dat hij een Israeli politicus is!

 7. Israelische politici hebben geleerd zich iets diplomatieker te uiten, Franklin. Mozes z’n Nederlands is ook niet omgegoogeld, dat zie je ook meteen. Schat hem in op een van die lui die hier een akelige klont vormen van antilinks, antimoslim en dus pro-Israel, modelletje Wilders. Of een Nederlander in Israel, die heb je ook. De ministeries daar hebben al eerder een beroep gedaan op ‘native speakers’ om te helpen de mensen die te kritisch zijn op Israel te bestoken. Er zijn speciale sites om de hasbarista’s te helpen. Ik ben reuze vereerd dat ik tot object ben uitverkoren. Maar onze Moos lijkt me meer een amateur.

 8. 13@ Het heeft wel mijn begrip vergroot voor de moeder die van haar kind afwil en hem dan maar in een rieten mandje dropt. Je zult toch met zoiets opgescheept zitten.

 9. Dat brengt me niet veel verder. Ik lees in de ondertekening iets als “HEDAPCY the FLAINDEARF”, en ik geloof nooit dat de artiest zo heet.

 10. De cartoon is van Jeff Darcy.
  En hij heeft er een paar mensen lekker kwaad mee gemaakt.
  “Darcy’s cartoon is provocative, misinformed, and belies an ignorance of the realities in the region,” wrote Lee C. Shapiro, director of the American Jewish Committee.

 11. Dank je Engelbert, gelukkig is Jack nu van zijn prangende probleem af, hij weet nu wie HEDAPCY is, en zit nu alleen nog maar met FLAINDEARF. Gaat het een beetje, Jack?

 12. (Na een korte zoektocht op Google)

  FLAINDEARF staat dus voor “The Plain Dealer”, de krant die blijkbaar de grootste krant van de Amerikaanse stad Cleveland is.

  Voor wie wil lachen: zie http://www.cleveland.com/darcy/index.ssf/index.html

  En mijn excuses aan Anja dat ik geïnteresseerd ben in politieke prenten. Dat is inderdaad een nogal kwalijke eigenschap van me, en ik had daar al helemaal niet zo irritant over moeten doordrammen, zoals ik hierboven deed.

 13. En Jack, als je Jeff voor deze GEWELDIGE prent nog even persoonlijk bedanken wilt, hier is zijn e-mail adres en vergeet hem niet de groeten te doen.

  jdarcy@plaind.com

  Groet,
  Gerrie

Reacties zijn gesloten.