Freedom Flotilla nieuws (13)

Het Ierse schip is door de sabotage te erg beschadigd om uit te kunnen varen. De Ieren varen mee op het Nederlands-Italiaanse schip dat daarmee propvol zal zijn. (Hier)

Hoewel Israel niet komt vertellen dat zij het hebben gedaan ligt het wel erg voor de hand. Israel heeft naar bekend een speciale eenheid voor sabotage onder water. Zie hier.

Democracy Now mocht een kijkje nemen op de Audacity of Hope, en sprak met Yonatan Shapiro, eens piloot in de Israelische luchtmacht.

Kijk vooral ook naar dit tweede filmpje, waarop hij vertelt hoe hij van mening veranderde, en vindt dat wat Israel doet met Gaza niet principieel verschilt van wat de nazi’s deden het de joodse getto’s en Zuid Afrika deed met de zwarten, en hoe hij zijn voormalige kameraden in het leger oproept niet mee te doen aan een aanval op de principieel geweldloze activisten.

Dat klunzige propagandafilmpje gezien van die homo die zei dat hij niet mee mocht op de flotilla? (Hier) Hahaha. Vraag het eens aan een homo op het Canadese schip, geïnterviewd door Amira Hass. hier.

Het wachten vraagt veel van de mensen – het kost tijd, geld, extra spanning, maar ook deze wachttijd is niet voor niets geweest, en heeft veel aandacht opgeleverd, en bepaald niet veel extra waardering voor Israel. Het wachten is tot de laatste reparaties klaar zijn, de Griekse havenautoriteiten de Audacity laat gaan. Een andere boot waar ook een fake aanklacht tegenliep is al gecontroleerd en vrijgegeven. De mensen zijn nu de zakken met zwavelzuur onder hun bed aan het schuiven (grapje) en wachten op het startsein.

Veel van de berichten die ik gebruik voor mijn weblog komen van Mondoweiss, een uitstekende website. Ze vragen om financiele ondersteuning, nu ze hun werk steeds verder uitbreiden. Hier.

3 gedachten over “Freedom Flotilla nieuws (13)

  1. Nu heeft Israel Griekenland zijn vuile werk laten opknappen. Hebben Verhagen en Wilders de Grieken soms een extra lening beloofd als ze zich als Israel’s slaafje zouden opstellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *