Op eigen benen

Nee, ik heb mijn praktijk als blogger nog niet hervat. Het is nog zomerreces.
Maar hier tussentijds de stand van zaken.
Wie heel oplettend is ziet dat er aan dit weblog al wat dingen zijn veranderd.

Het SP-logo is weg. Jarenlang mocht ik gebruik maken van de gelegenheid die de SP gaf aan ‘functionarissen’ om een blog te beginnen. Dat heb ik met plezier gedaan, en wat begon als een kleine hobby is sindsdien uitgegroeid tot een serieuze blog met een niet meer te verplaatsen karrevracht aan materiaal.

Ik wil hierbij de SP, en met name webbie Herman Beekers ontzettend bedanken voor de stut en steun die ik daarbij heb ontvangen in al die jaren: de lesjes die ik heb gekregen, de hulp als ik de boel in de soep had gedraaid, het was ontzettend fijn. En behalve dat heeft niemand zich ooit met de inhoud bemoeid, hoewel ik vast wel eens iets geschreven zal hebben waar niet elke partijbobo het mee eens was, en de poezen ook niet in het partijprogramma staan. Ik heb altijd de volledige vrijheid gehad, en ook dat waardeer ik.

Maar nu sta ik met mijn blog dus op eigen benen. De inhoud zal niet veel veranderen, behalve dat ik geen berichten meer zal schrijven vanuit de Eerste Kamer. Er komen wat veranderingen in de indeling, maar de bulk van wat ik heb geschreven blijft toegankelijk. Ik probeer alleen om dat wat overzichtelijker te maken, gelukkig met deskundige hulp want van alle techniek achter de schermen begrijp ik niet veel. De categorieën die toch veel te veel uitgedijd zijn, dan wel nauwelijks gebruikt gaan verdwijnen, jullie zien het begin van een tagwolk, en er komt een rijtje pagina’s die als introductie kunnen dienen. Ik zal de bevriende en nuttige links uitbreiden. En er komen wat nieuwe snufjes. Ander fotootje is er al. Gaandeweg zal iedereen wel zien waar het heen gaat.

Ik was eerst van plan de lay-out te veranderen, maar eigenlijk was ik nog steeds heel tevreden met de simpele, schone, overzichtelijke en tijdloze vormgeving. Aangezien de SP zelf in de vaart der volkeren inmiddels een andere huisstijl heeft, mocht ik van Herman zijn ontwerp aanhouden, en ook daar ben ik blij mee.

Dat waren even de huishoudelijke mededelingen. Ik werk verder aan mijn boek – het gaat goed. En ik denk dat ik me over een week of twee weer meld.

Goeie zomer!

Een gedachte over “Op eigen benen

Reacties zijn gesloten.