Laatste nieuws


(Foto uit The Guardian)

Er schijnt een wapenstilstand in de maak te zijn, maar die was gisteren nog niet ingegaan: er werden door de militante groepen binnen Gaza nog steeds raketten afgeschoten, en ook Israël ging door met het bombarderen.

Er zijn sinds donderdag ongeveer 100 raketten afgeschoten vanuit Gaza, waarvan de meeste in open veld terecht zijn gekomen. In Be’er Sheva werd een man door een Grad-raket gedood.

In Gaza schoot Israël een voltreffer af op een groep kinderen in Beit Lahya – Israël gaat altijd prat op hun precisie bij het treffen van doelen – waarbij een twaalfjarige jongen zwaargewond raakte.

Wat betreft het nieuws is ook Haaretz geheel in de patriottistische groef geschoten. Geen commentaar op de vraag of een aanval op Gaza überhaupt wel gerechtvaardigd was – het is nog steeds onduidelijk wie de aanvallers waren in de Sinaï, en zelfs als de daders afkomstig waren uit Gaza is het de vraag of dat betekent dat je er maar op los kunt bombarderen om Hamas – en de bevolking – te treffen. Over de doden in Gaza geen woord in Haaretz. Uiteraard wel over de raketten.

Vergelijk de koppen:
“Ceasefire talks intensify as Israeli PM orders continuation of Gaza air strikes” (The Guardian,hier)

en:

“Gaza militants fire 12 rockets at Israel, despite Hamas declaration of cease-fire” (Haaretz, hier)

Gelukkig hebben we The Guardian. Hadden wij maar zo’n krant, want het nieuws in Nederland is weer k*t met peren.

Ik zal dit berichtje updaten.

Zie voor nieuws ook GazaTVNews, hier en Palestine Monitor, hier.

3 gedachten over “Laatste nieuws

  1. Tja.
    Het enige geluid dat er nu van de redactie van Ha’aretz komt, nu net, is dat het ze opvalt dat ook de leider van de ‘oppositie’, Kadima, ons aller bekende Tzipi Livni die ook verantwoordelijk was voor het bloedbad in Gaza in 2009, nu al helemaal achter de regering staat mocht die besluiten nog eens een flinke aanval op Gaza te doen. Nu vanwege de raketten, natuurlijk. Terecht merkt Haaretz op dat er geen enkele grote politieke partij is die er twijfels bij heeft of nog meer geweld tegen Gaza het antwoord is, en het antwoord op wat trouwens. Zie hier.

    Wel een foto van de ravage die Israel in Gaza heeft aangericht. Geen vermelding van de doden. Waarom zouden die Palestijnen toch opeens weer met raketten zijn begonnen nadat er vele maanden lang een redelijk gehandhaafde wapenstilstand was? Vraagt niemand zich in Haaretz af.

  2. “In Be’er Sheva werd een man door een Grad-raket gedood.”
    Deze komt geheel op het conto van meneer Netanyahu.Het is krankzinnig te beweren dat hij de israëlische burgerbevolking beschermt door zo met de Palestijnse burgers om te gaan. Het tegendeel is waar.
    Ze moeten die man vervolgen voor ‘dood door schuld’, of het opzettelijk in gevaar brengen van de eigen bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *