Ondertussen in ‘democratie’ Israël (9)


(Foto uit Haaretz)

Het Israëlische leger heeft besloten om de kolonisten op de Westoever extra te trainen voor het geval er volgende maand ‘ongeregeldheden’ plaatsvinden wanneer de Palestijnen bij de VN erkenning vragen (waarover binnenkort meer, want de meningen daarover zijn erg verdeeld).

Nu was het altijd al duidelijk dat de kolonisten, formeel burgers, fungeren als het verlengde van het bezettingsleger. Maar nu wordt het wel erg duidelijk: de kolonisten krijgen toestemming om op benen te schieten als traangas niet voldoende helpt. Hier.

Een gedachte over “Ondertussen in ‘democratie’ Israël (9)

  1. Totaal onverantwoord. Je kan er gif op innemen dat dit fout gaat. Soldaten van het IDF zijn nog onderworpen aan een commandostruktuur. Settlers niet, dit zijn net ongeleide projectielen.

Reacties zijn gesloten.