Op bezoek geweest bij Egalité in Brussel

Chris de Vos, sinds enige tijd een van de bestuursleden van Stichting Kifaia (hier) was uitgenodigd om een lezing te komen geven over Gaza en ons werk daar. In het Frans. Ik was mee.


(Christine de Vos)


(Nordine Saidi)

Kleine zaal, vol met mensen die je in ieder geval niet meer hoefde uit te leggen wat bezetting en blokkade betekent, en dat het dubbel erg is voor mensen die ook nog een lichamelijke belemmering hebben. Egalité is een groep mensen die vanzelfsprekend voor de rechten van Palestijnen opkomt, een grassrootsbeweging, geworteld in de buurten (leek op de vroege SP vonden Chris en ik) en lekker multiculti. Christine deed het prima, we hadden na afloop een goed gesprek over de strategie, wat moeten we doen in een wereld die in toenemende mate moe is van dat eeuwig lijkend te duren conflict, en ook voortdurend wordt bestookt door de georganiseerde ‘hasbara’, de propaganda van de Israëlische zijde, die van Palestijnen onmensen wil maken. Arabieren, moslims, dus in het huidige racistischer wordende politieke klimaat sowieso niet te vertrouwen.

We hadden zelf ook erg veel plezier met de ‘premiere’ van de korte film die Mark Hulshof gemaakt had, die in september met ons mee was in Gaza. Die kwam goed aan, ik kreeg spontaan een klapzoen na afloop van een vrouw die achter me zat. Binnenkort is die film voor meer mensen te zien.

We hadden het er goed, Chris en ik. Je maakt daar snel vrienden.
Website Egalité: hier.

Een gedachte over “Op bezoek geweest bij Egalité in Brussel

  1. Pingback: Op bezoek geweest bij Egalité in Brussel | ÉGALITÉ

Reacties zijn gesloten.