Rioolratten

Ze hebben wel een geweldig entertainment gehalte, die PVV’ers. Er is altijd wel wat te lachen met die lui.

Nu was die Dion Graus boos, want De Pers had uitgezocht dat die 500 animal cops inderdaad niet ingezet gaan worden in de veeteelt, alleen maar bij geslagen honden en andere zielige beestjes, maar niet bij opgesloten varkens en plofkippen die door hun pootjes zakken. Dat vond Graus niet leuk, want zoals Sheila Sitalsing dat vanochtend in de Volkskrant zei: de PVV dat is de Partij Van Wie Je Alles Mag Zeggen Zolang Het Maar Niet Over Ons Gaat.

En toen riep Graus die niet weggezet wenste te worden als de koning van de hamsterpolitie in de Tweede Kamer en bij P&W dat er nu maar politie ingezet moest worden speciaal tegen die rioolratten van de pers, met hun hufterigheid en schofterigheid, alsof die hufterigheid niet door de PVV zelf is uitgevonden, en opeens was het uit met de vrijheid van meningsuiting. Hahaha.

Ik moest opeens denken aan een jonge man die na een verhaal van mij klagelijk riep: maar racisten zijn toch ook mensen? Zijn rioolratten geen beestjes, meneer Graus?

5 gedachten over “Rioolratten

  1. Tja, die Graus heeft zeker een hoog entertainment-gehalte.
    Ik zag hem deze week Bij PenW alle gasten lagen in een deuk, maar hij veroorzaakt ook plaatsvervangende schaamte vind ik persoonlijk.

  2. Dit is een eigenschap van alle rechtsextremisten. Van Hitler tot Gaus. Van Fortuin tot de Tea-party beweging. Hun waarheid is DE waarheid. En een ieder die dat anders ziet moet de mond gesnoerd. Het zijn gewoon de bruinhemden van deze tijd. Niks meer. Niks minder.

  3. Is die foto wel van een rioolrat, Anja? Het lijkt me eerder een lief huismuisje.

    Eerlijk gezegd vind ik het wel goed als “geslagen honden en andere zielige beestjes” meer bescherming krijgen. Maar inderdaad hebben “animal cops” pas volledig bestaansrecht als ze ook het grote werk van vee en kippen zouden aanpakken. En ja, omdat ook in de natuur nu eenmaal hiërarchie bestaat, komen rioolratten pas achteraan in de rij, zeker als ze bij de pers werken. 🙂

  4. Ik heb geen rioolratten in mijn kenissenkring dus ik zou het niet weten, Olav, maar volgens google afbeeldingen is dit een rat en geen muis.

Reacties zijn gesloten.