Zaterdagconcertjes op de Noordermarkt


(Frommermann)

Vele jaren in de Jordaan gewoond, zelfs op de Noordermarkt, waar ik zondagochtends nog in mijn warme bed, de vrome gereformeerden hoorde zingen in de kerk. Toen kwam er de boerenmarkt, die nu biologische markt wordt genoemd. Vooral heel lekker voedsel: heerlijke kaas, alle soorten echt brood, vergeten knollen en verse kruiden, geitenstoofvlees, verantwoorde vis en verse eitjes voor het zondagontbijt.

Maar het leuke van de Noordermarkt is dat er elke zaterdag om twee uur een concert is van een uur in de kerk. Ik was er eergisteren, bij een uitverkocht concert van de zingende mannen – Frommermann. Van een psalm en Schubert tot O sole mio. Heerlijk. (Hier.)

De Frommermannen zelf even horen en zien? Hierbij de YouTube trailer.

Voor wie in Amsterdam woont, of een zaterdag Amsterdam wil doen, zijn de zaterdagconcerten erg aangeraden – doe je meteen de Jordaan even met de markt en al die terrasjes en cafés.

Voor het programma van de Noorderkerkconcerten: hier. Handig om van tevoren kaartjes te bestellen in het geval van vol zoals afgelopen zaterdag. Dat de concerten er nog steeds zijn is vooral dankzij een stelletje idealisten en veel vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *