Opnieuw: de spelregels

Om de zoveel tijd moet ik even uitleggen hoe het op dit weblog toegaat, voor nieuwe mensen en voor de reageerders die niet zelf de weg naar de spelregels hebben gevonden – die spelregels zitten hier.

Drie belangrijke punten:

1. Dit is geen open forum. Net zoals een krantenredactie beslist welke ingezonden brieven ze wel plaatsen en welke niet, beslis ik welke reacties ik door laat gaan. En dat is zeker niet alles. Motivatie kun je vinden bij de spelregels.

2. Wanneer iemand een reactie plaatst komt die in de wachtstand. Dat houdt in dat niemand die reactie kan zien, behalve de inzender zelf, en ik (dan wel de mensen die ik heb gemachtigd.) Dat er reageerders zijn die dat niet doorhebben zie ik aan lui die onder verschillende namen zogenaamd op elkaar reageren, terwijl ik weet dat ze die reacties van ‘elkaar’ niet gelezen kunnen hebben. Het spelletje – kijken hoe lang het geijkte gescheld blijft staan – werkt dus niet. Want zolang ik niet beslis of een reactie wordt geplaatst staat het geen seconde zichtbaar op mijn weblog. En voor wie dat niet gelooft omdat ze de reactie op hun eigen computer wel zien staan, kijk even onderaan het stuk, zie “comments” met een nummertje er achter en neem waar dat jouw reactie er nog niet bij opgeteld is, of vraag het even bij je virtuele buurman. Die ziet namelijk niks.

3. Ik werk minimaal twee keer per dag de reacties af, en als ik langer achter de computer zit vaker. Gewoon even afwachten dus.

Oprechte vragen hierover kunnen gesteld worden en zal ik beantwoorden, maar deze werkwijze staat niet ter discussie. Beschouw het als een huishoudelijke mededeling, en lees de spelregels even. Hier dus.