Palestijn in de kerk, met Pinksteren

Voor wie met Pinksteren naar de kerk wil, en voor wie geïnteresseerd is in de (christelijke) Palestijnen: een goede gelegenheid om beide te combineren:

Palestijn Rifat Kassies te gast in Pinksterdienst in Keizersgrachtkerk

Op Eerste Pinksterdag zal de bekende Palestijnse christen Rifat Kassies mee voorgaan in de dienst in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 in Amsterdam.
De voorganger die morgen is de theologe Janneke Stegeman, een van de oprichters van de de Werkgroep Kairos Palestina Nederland. De Dienst begint om 10.30 uur.


(Janneke Stegeman)

Wie is Rifat Kassies?
Rifat Odeh Kassis is de coördinator achter het Kairosdocument van december2009. De belangrijkste leiders van de Palestijnse christelijke gemeenschap ondertekenden het document, dat christenen in de wereld oproept zich het lot van de Palestijnenaan te trekken. Kassis is een Palestijnse christelijke mensenrechtenactivist. Hij is voorzitter van Defence for Children International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van kinderen. In 1992 richtte hij de Palestijnse afdeling van deze organisatie op. Sinds 2005 is hij de speciale adviseur van de secretaris-generaal van Wereldraad van kerken voor Midden-Oosterse zaken. In de eerste Intifadahopstand (1987 tot 1993) zat hij een jaar zonder proces in
’administratieve hechtenis.’ Rifat Kassies was ook een van de belangrijkste gasten tijdens de conferentie naar aanleiding van het Kairosdocument in september 2011 aan de VU in Amsterdam. Hij is op doorreis in Nederland en spreekt hier o.a. met het bestuur van Kairos Palestina Nederland over de activiteiten van Kairosbeweging in de komende tijd.