Minister Timmermans: handel naar uw eigen conclusie!


(Martin Siepermann)

Martin Siepermann, directeur van het Rights Forum: vergeleken met Rosenthal is Timmermans een verademing, maar er is nog ruimte voor verbetering.

“Minister Timmermans moet nu politieke moed en visie tonen en handelen naar zijn eigen conclusie – dat de “uitbreiding van de nederzettingen de grootste bedreiging voor een twee-statenoplossing is”. Een intensivering van de Nederlands-Israëlische betrekkingen valt niet met die constatering te rijmen en moet dus van de baan.

In de huidige omstandigheden doorgaan met de intensivering zou Timmermans’ geloofwaardigheid beschadigen, de Europese weerstand tegen het nederzettingenbeleid verzwakken en de reputatie van Nederland als internationale Hoofdstad van het Recht nog meer in twijfel trekken.

Vanmiddag licht minister Timmermans zijn Midden-Oosten beleid tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken nader toe. Hij heeft dan de kans de (politieke) daad bij het (kritische) woord te voegen. Geen beloning voor illegaal beleid dat vrede blokkeert.”

Lees het gehele artikel, hier.