Anti-Arabisch racisme in Israël

David Sheen, Israeli, was een van de getuigen op het Russell Tribunal, op 24 september in Brussel. Zijn getuigenis is de moeite waard om in zijn geheel te zien, omdat het aangeeft hoezeer het anti-Arabische racisme al gewoon is geworden in Israël.

Beginnend met de uitspraken van een paar extremistische rabbijnen, die het doden van ‘goyim’ (niet-joden) heilig verklaren, is het doden en verdrijven van Palestijnen gemeengoed geworden binnen de joodse bevolking van Israël. 95% daarvan vond de aanval op Gaza gerechtvaardigd, slechts 3% vond die aanval ‘disproportioneel’. De Israëlische regering doet niets aan het bestrijden van dit racisme, in tegendeel. Parlementsleden (de Knesset) worden niet gecorrigeerd wanneer ze vergaande ophitsende opmerkingen plaatsen. De conclusie van de jury van het Tribunaal is dan ook dat Israël zich schuldig maakt aan ophitsing tot genocide.

David Sheen houdt zich ook intensief bezig met het groeiende racisme tegen in Israël verblijvende Afrikanen.