‘Mensen als ik kunnen niet bestaan’

In de Volkskrant Nebahat Albayrak, tweede kamer lid voor de PvdA over het integratiedebat. Albayrak werd 35 jaar geleden in Turkije geboren, en is nu Rotterdamse. Een gewone gelovige die niks radicaals heeft, maar na 11 september opeens afgeschilderd als iemand die in de westerse democratie nooit een plaats kan vinden. Ze zegt:
‘Het is gek opeens je hele werkelijkheid ontkend te zien worden. Niet alleen van mij, maar die van duizenden mensen’.

‘Vóór 11 september was ik niet meer of minder moslim dan ik nu ben, maar ik hoefde het nooit te zeggen. Ik heb een heel individuele beleving van mijn geloof. Het ging niemand ene donder aan. Het feit dat je je moet verklaren, is veelzeggend. Nu ben ik in een situatie beland waarin ik het absoluut wel wil zeggen. Ik wil de vanzelfprekendheid benadrukken. Het is een deel van mij en de mensen moeten dat weten. Want de suggestie is: die is zo goed geïntegreerd, dat kan geen moslim zijn. Walgelijk!
Het is vooral het ‘curieuze koppel’ van de VVD, Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali, dat deze suggestie aan de man brengt, constateert Albayrak.
‘Hun boodschap is: niet-Westerse migranten zijn niet welkom, want de islam kan niet samengaan met democratie. Mensen als ik kunnen niet bestaan. Het is pure uitsluiting en totaal anti-liberaal. Het gaat volledig voorbij aan de emancipatie van mensen die allang een onderdeeel van Nederland zijn.’

Dinsdag begint het debat in de Tweede Kamer over de integratie. Na VVD, CDA en Groen Links kwam ook de PvdA met een nota. Dinsdag is ook de SP van de partij.

5 gedachten over “‘Mensen als ik kunnen niet bestaan’

  1. je hoeft helemaal niet te vertellen dat je moslima bent als ze het vragen ,bent u moslim ? dan vraag je gewoon . mag ik u pincode daar heeft ook niemand ieyts mee te maken toch??? moraal niet moelijk over doen je hoeft je niet te verandwoorden voor je geloof wand dat is persoonlijk

  2. Die Nebahat, goed geïntegreerd, ook gewaardeerd want Tweede kamer-lid, en dan toch in een slachtofferrol ? Ze betrekt blijkbaar allerlei zaken op zichzelf die toch niet tegen haar gericht lijken te zijn. Inderdaad, 11 september dat heeft de mensen wel wat achterdochtig gemaakt misschien, en dat voel je dan toch.
    Maar wat blijkt, welnee daar gaan we weer, het is de schuld van Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali. Maar ja, voor straf mag die laatste niet meer zonder bewaking over straat lopen en die Wilders die heeft als voorproefje al vast een eerste doodsbedreiging per e-mail mogen ontvangen. Cliteur hoefde al niet meer genoemd te worden.
    Nebahad moet zich niet aangesproken voelen als ze niet aangesproken wordt !

    Ooit Hirsi Ali en Wilders horen zeuren over uitsluiting ?

  3. Deze vrouw van de PvdA volksverlakkerskliek (want dat zijn ze in mijn ogen nog steeds; tenzij het tegendeel is bewezen) is mij op TV vaak negatief opgevallen in die zin, dat ze in debat met Hirsi Ali steeds erdoorheen zat te praten als Hirsi na een lange uiteenzetting van haar ook even mocht praten. Hirsi komt op mij zeer integer en beleefd/bedaart over. Maar deze Albayrak zit steeds vliegen af te vangen. De laatste tijd doet Albayrak net of ze samen met Hirsi wil samenwerken op punten (zei ze ook tijdens dat debat met Ayaan); maar in haar ogen las ik:”Wacht maar, ik krijg je nog wel!”. En met dit stukje van Anja; heb ik toch weer gelijk gekregen.

    Hirsi is een vrouw, die nu eenmaal door haar verleden is gevormd tot een bezield voorvechtster van een meer liberaal islamisme en meer rechten voor vrouwen. En dat krijgt mijn respect. Ik heb laatst nog op TV vernomen in het ochtendprogramma Goedenmorgen, dat ze ook zeer goede kontacten heeft met de hoofdredaktrice van het blad “Opzij”, die zat er ook bij samen met Bridget van BNN.
    WAAROM deze vrouw dan zo negatief neerzetten? Deze Albayrak dient alleen haar eigen prive belangen en niet die van haar kiezers enof de groep turkse vrouwen die zij vertegenwoordigd. Waarom geen samenwerking? Ze is gewoonweg bang, dat ze veel stemmen aan Hirsi Ali uit moslima kringen zal gaan verliezen. Dan maar de spreekwoordelijke dolk-in-de-rug strategie toepassen op iemand, die het beste voor heeft met haar belangengroep. Ik zou haast denken, dat ze gewoon een exponent is van de Turkse Grijze wolven-bende. Een extreem rechtse groepering die hier gewoon ook zijn gang kan gaan maar geen strobreed in de weg wordt gelegd door die zogenaamde PvdA cultuur hier in dit land. En waarom? Omdat het een turkse organisatie is; waar de PvdA van af wil blijven, want ze krijgen veel turkse stemmen van oudsher al.

    Albayrak voert een hetze uit tegen Hirsi Ali als zij haar de woorden in de mond legt, dat niet-westerse immigranten niet meer welkom zouden moeten zijn. Hirsi is dat zelf ook niet, hoe valt dit dan nog te rijmen? Albayrak kan zich beter bij de volgende verziekingen bij de SGP gaan voegen of de AEL. Tijdens Kok heeft ze haar mond nooit opengedaan en nou moet ze zonodig steeds iets gaan roepen. Ik hoop, dat de pers haar niet de aandacht geeft, die ze nu veroorzaakt. Laat ze haar praatjes maar aan Story en Prive verkopen. Singh Varma was daar ook al een ster in.

  4. Mevr.Albayrak zou niet zo nerveus moeten worden.Leg het toch lekker uit hoe je als Moslima toch een nederlands kamerlid kunt zijn.Dat hoort volgens mij ook bij de taak van volksvertegenwoordiger.Mensen zijn altijd bang voor iets wat ze niet kennen en als mevr Hirsi Ali beweert dat haar zeer pijnlijke ervaring onderdeel van de Islam is,zou dat juist om uitleg vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *