Vrijdag, Gaza 20 augustus

Kort verslag vandaag. Niet omdat we niets hebben gedaan, maar omdat we een groot deel van de dag hebben gepraat.

helikopters?

Eerst een bezoekje aan Beit Hanoun, in het noorden. Dat was een dorp tussen de boomgaarden en groene tuinen. Er is niet veel van over. Het is grotendeels verwoest. Systematisch zijn de olijvenbomen en sinaasappelbomen ontworteld door het leger, hectare na hectare na hectare is alleen dor zand over, met daartussen het puin van de huizen die zijn opgeblazen of kapot gebulldozerd. We kwamen niet ver. Nasser zag twee helikopters in de lucht hangen. Niet pluis. Nog voordat we de verwoeste huizen en de geheel vernietigde fabriek bereikten draaiden we om en gingen terug.

Beit Hanoun 1

Beit Hanoun 2

Beit Hanoun 3

Beit Hanoun 4

In de verte, in de zee van verwoesting, de nederzetting.

Op kantoor begon een lange zit – Deny is hier om ons te helpen de plannen en strategie voor de toekomst aan te scherpen, wat zijn de sterke en zwakke kanten van het NCCR, wat hebben ze echt nodig in de toekomst, en wat kunnen wij van Stichting Kifaia doen. Serieuze koppen.

Khaled

Khaled

Ramadan

Ramadan

vrijdag 1

Deny

vrijdag 2

Jan

vrijdag 5

Fatma

vrijdag 6

Joes

vrijdag 7

Gaza, toen we naar onze flat reden.

Eén gedachte over “Vrijdag, Gaza 20 augustus

  1. Beste Anja,

    Ik heb op een VPRO documantaire de treiterpartijen van de Israëli’s gezien… Vind je het het vreemd dat Palestijnen fatalisten worden? Ze hebben immers niets te verliezen. Ze zien hoe het water wordt verspild door de kolonisten en zij maar een paar uur water krijgen per dag. En soms ook dat zelfs niet…

    Klasse wat je doet!

    Groeten,

    Andreas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *