Onze jongens in Irak (2)

Na in de volkskrant de kop te hebben gelezen dat alle buitenlanders weg moeten uit Irak, en na twee dagen geen berocht van ‘onze jongens’ was ik toch wel opgelucht toen ik de verslagen weer op de website zag. Ik weet hoe het is: als ik in Gaza ben zijn de thuisblijvers berzorgder dan ik. Ik denk gewoon: niet gaan staan waar de bommen vallen. Maar op de tv zie je alleen waar het heel erg is.
Affijn, ze zijn er nog gelukkig, hier een foto met Tiny en Serdar.

kranslegging

Ik ga zelf een rare klus doen. Met mijn collega Jan vlieg ik vandaag naar Tel Aviv, dan naar Jeruzalem waar we een vriendin treffen, morgen reizen we naar grenspost Erez van Gaza, waar we een afspraak hebben met de hoogste legerleiding, of we als Stichting Kifaia erkend worden zodat we in Gaza ons werk weer kunnen doen, en dan vliegen we weer terug. Morgenavond ben ik er weer, Insha’Allah.

Een gedachte over “Onze jongens in Irak (2)

 1. Rusland haalt zoveel mogelijk burgers uit Irak vanwege de gijzelingen. Zelfs het grootste deel van het Nederlandse ambassadepersoneel is uit Bagdad vertrokken (zitten nu in Jordanie). Een negatief reisadvies van het ministerie van BuZa is er niet helemaal voor Jan Doedel:

  Reisadvies Irak
  Nog steeds geldig op 14 april 2004

  [i]Gelet op de zeer onveilige situatie in Irak wordt het reizen naar dat land ontraden. Mocht het om zeer dringende redenen toch noodzakelijk zijn naar Irak te reizen, wordt u dringend geadviseerd om:

  1. de voorgenomen reis bij de Nederlandse ambassade in Bagdad te melden met vermelding van persoonsgegevens en waar en hoe men te bereiken is;

  2. zich bij een langer verblijf in Irak te laten registreren bij de ambassade.[/i]

Reacties zijn gesloten.