Fractie met staarten verloor

Kipper, het animeerhondje van de SP hangt voor het raam. Wel na een zwaar debat in het huiselijk Centraal Committee, waarin aanwezig zes oren, tien voeten, twee handen en twee staarten (reken maar na). De fractie met de staarten vroeg zich af of die hond wel representatief is voor waar we voor staan. Veel geblaf en weinig wol! En is het geen geval van discriminatie dat het altijd een waakhond is en geen waakkat? De fractie met de handen won uiteindelijk. Wie is hier de grootste! Wie verdient hier de brokjes! Wie maakt de blikjes open? Nou? De fractie met de staarten mopperde nog iets van ‘democratisch centralisme heeft zijn tijd gehad’ en ‘jij bent Jan Marijnissen niet’ maar legde zich er uiteindelijk bij neer. Na omgekocht te zijn met een extra blikje.
De waakhond hangt.

3 gedachten over “Fractie met staarten verloor

  1. Een hond als deze past ook beter bij de SP. katten zijn vaak van die luie donders, die alleen maar komen als er weer wat te vreten is.

  2. Ik raad die eigenwijze katten aan om lid te worden van de PvdD, de Partij van de Dieren. Kunnen ze daar leren wat interdierlijke solidariteit is. Een hond afwijzen komt nu wel erg racistisch over. Zeker in de trant van: “Eigen soort eerst”?
    De SP kiest voor kwaliteit die bij de functie past. Een hond waakt nu eenmaal beter dan een kat. Een gans waakt nog beter, maar Groen Links stuurt al een gans naar Europa…..(LOL) of mag ik dat niet zeggen?

  3. De staartigen hier in huis hebben wel overwogen om lid te worden van de PvdD, maar ze zijn niet zo dol op Cliteur, en vinden bovendien dat ook in de PvdD de diersoort die op de achterpoten loopt wel erg dominant is.
    Josephine, woordvoerder van de fractie met de staarten: zelfs onze eigen Meul heeft als het er op aan komt neo-kolonialistische trekjes. Zoals ze ons het bed af kan smijten, alsof dat niet evengoed óns bed is. En ik wil de woorden die ze bezigt als ik de zalm van haar bord eet hier niet herhalen. Waarom zouden wij altijd genoegen moeten nemen met blik, terwijl zij verse vis koopt? Alleen maar omdat wij voeten hebben? Alleen maar omdat zij groter is? Waarom is de blikopener trouwens zo geconstrueerd dat je die alleen met handen kan hanteren? Nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *