Nederlands Sociaal Forum

NSF 01

NSF 02

Een prachtige dag in de Amsterdamse Beurs gisteren. En zaal vol mensen toen het over racisme ging, over de recente golf van moslimhaat. Het werd meer een reeks getuigenissen dan een debat. Veel mensen zeiden opgelucht te zijn om zoveel bondgenoten te vinden en geestverwanten, dwars door de scheidslijnen van afkomst heen. Wijze woorden van Ed van Thijn, van Mohammed Rabbae, van Miryam Aouragh en anderen. Dit gaat een brede antiracismebeweging worden.
Morgen meer.

NSF 03

NSF 04

Wie dit op tijd leest: om 14.00 is er een demonstratie, vanaf het Beursplein, voor een kleurrijk Nederland.

2 gedachten over “Nederlands Sociaal Forum

  1. Vandaag heb ik een heleboel medestanders gevonden in Amsterdam, en nog geen specifieke politicus die een massa kan of wil aanspreken met een sterk anti-racisme geluid. En gezien het huidige niveau waarop de landelijke politiek (in grote lijnen) van zich laat horen, denk ik dat 1 politicus die tegen de stroom in durft te roeien, niet eens genoeg is om zin en onzin te scheiden. Ik ben daarom blij dat er een begin is gemaakt aan het (opnieuw) vormen van een breed front om deze hetze van islamofobie te keren. Ik hoop alleen dat het front niet zo hard gaat schreeuwen, dat er geen stiltes meer zullen zijn, waarin wijsheid kan groeien. Want voor we het weten starten we een nieuwe hetze in de hitte van het stoppen van de huidige. Ik ben voor een boel lawaai, maar pleit ook voor hard werkende hersenen! Misschien morgen meer, want ik vermoed dat Anja zelf ook nog wel het een en ander zal melden over deze dag van elkaar vindende stemmen.

    Claar, ik ben heel erg druk geweest de afgelopen weken. En het was allemaal heel intens. Ik wil graag vertellen over de telefonische luisterlijn, want daar waren lessen te leren. Maar ik wacht even tot na morgenmiddag, wanneer een afvaardiging van de Raad van Kerken (de initiatiefnemers) en enkele moslims die deelgenomen hebben een rapport over de luisterlijn en enkele heldere aanbevelingen zal hebben aangeboden aan de Tweede Kamer. Vooruitlopend op deze volgende impuls, ga ik vanavond nog een beetje proberen te ‘de-adrenaliniseren’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *