Prepensioen

Ik heb nog een stapel plannetjes voor het weblog, artikelen die ik zou willen vertalen, commentaren te leveren, maar deze dagen zijn gewijd aan VUT, prepensioen en levensloop regeling, waar ik aanstaande dinsdag over moet debatteren in de Eerste Kamer. Stapels rapporten, handelingen, memories van antwoord.

Prepensioen

Josephine, voorzitter van de PS, de Partij der Staartigen, geeft me daarbij advies. Ze is niet tevreden over de onderhavige wet. ‘De staartigen zijn weer eens vergeten’, zegt ze. ‘Terwijl wij naast ons zware werk in de fractie, en dat met veel te weinig recessen, zomervakanties en winterslaap nauwelijks toekomen aan de mantelzorg die die tweebener die denkt dat ze ons baasje is nodig heeft. Kijk eens om je heen. Het is hier een verschrikkelijke mensenbende. Wij moeten voortdurend op haar letten of ze het nog wel redt. Ik doe dat door veelvuldig tussen haar en die teksten in te gaan zitten en af en toe wat papier onder de bank te schuiven om er voor te zorgen dat ze even rust neemt. Dankbaar? Zij niet. Als ze dagen lang thuis is ben ik dichtbij een burnout. En dat wij misschien ook wel eens eerder willen ophouden met werken, daaraan denkt natuurlijk weer niemand’.

Ik zal het meenemen.

Straks naar de Tweede Kamer voor het debat over eerwraak. Wordt ongetwijfeld weer een berichtje.

4 gedachten over “Prepensioen

 1. Zoals gewoonlijk, Anja, heeft Josephine groot gelijk. Dat staat overigens volledig buiten kijf: Katten hebben ALTIJD gelijk als het om harmonie gaat binnen hun gezin. Sterkte, Josphine!

 2. Een prachtige pre-pensioen regeling heeft de vakbond eruit gesleept voor de 55-plussers. Alles blijft voor hen bij het oude. Als 54-jarige mag je in korte tijd heel veel gaan betalen om eerder te kunnen stoppen, in een tijd dat je geen geld opzij kunt leggen vanwege studerende kinderen.
  Een stapsgewijze regeling waaraan de huidige 55plussers ook al bijdragen zou rechtvaardiger zijn. Ik hoor hier niemand over.
  Succes met het debat.

 3. Wát “vakantie” of “pensioen” van staartigen! Daarvoor zijn ze niet op deze wereld! Ze zullen hun voer terug moeten verdienen! Anders is het een mislukte investering geweest! 🙂

  Anja, ben je je rode nagellak op de tenen vergeten? 🙂

 4. Anja veel succes morgen,
  Bedenk echter dat er vele mensen zijn zo als ik die bijna 40 jaar hebben gewerkt en nu gestraft worden omdat ze jong zijn begonnen. 9 maanden voor mijn VUT datum is het gras voor mij gekortwiekt. Ik ben namelijk geboren na 1 januari 1950 en begonnen met werken in 1966. Ik wilde zograag nog een jaartje doorleren voor een tweede diploma en dat breekt me nu op.
  Waarom is er geen overgangsregeling voor de groep 50-55 jaar, we beginnen ons een “beetje” aan de kant gezet te voelen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *