Kort berichtje uit Gaza

Gisteren het grote festival voor gehandicapten, prachtig om me te maken. Clowns, muziek, gedichten, dans, een paar speeches waarvan ik er een moest houden. Interview voor Al Jazeera. Vandaag maar een paar foto’s,die komen nog. Want we gaan weer naar huis.

Ik wil ook nog wat vertellen over het werk hier, en over ‘de toestand’.

Eerst Erez weer door. We verwachten geen moeilijkheden. Afscheid nemen, al is het niet voor lang, Insha’ Allah. In juli gaan we voor een langere tijd, als er tenminste geen verkiezingen tussen komen want nu horen we weer dat Hamas wel wil dat die op 17 juli plaatsvinden. We zullen zien.

2 gedachten over “Kort berichtje uit Gaza

  1. Hallo Anja,

    Geweldig dat je zo opkomt voor de situatie in Israael/Palestina!

    Vorig jaar heb ik met mijn POW Ensemble in Haifa en Jerusalem opgetreden met een gemengde Joods/Palestijnse line-up, op een festival voor Arabische klassieke muziek. Het was een fantastische ervaring, ook om te merken dat er Israeliers zijn die veel genuanceerder denken over de situatie daar.
    Als musicus kan je niet veel doen aan het oplossen van wereldproblemen. Daar is muziek niet het juiste middel voor. Maar op deze manier had ik toch het gevoel iets zinvols te doen rond dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *