Leerhuis Abraham voor jongeren

Ontmoeting voor jongeren met verschillende religieuze achtergronden. Ingezonden mededeling.

20-23 oktober 2005:
Ontmoetingsweekend voor jongeren

Vind je het leuk en interessant om jongeren met een andere religieuze achtergrond te ontmoeten?
En ben je tussen de 18 en 35 jaar?

Als je deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, willen we je van harte uitnodigen om mee te doen aan het Ontmoetingsweekend voor joodse, christelijke en islamitische jongeren dat van donderdagavond 20 tot en met zondagavond 23 oktober a.s. zal worden gehouden in jongerencentrum ’t Wasdom in Zwolle.

Doel van dit weekend is vooral om het gesprek met elkaar aan te gaan, de ander te ontmoeten. Of om het anders te formuleren: om de dialoog met elkaar aan te gaan. Dit zal op verschillende manieren gebeuren: van discussies tot excursies en van een feestavond tot meditatieve momenten.

Daarnaast zal tijdens dit weekend een begin worden gemaakt met een aantal onderdelen van het zgn. Leerhuis Abraham: een serie leerzame bijeenkomsten voor met name jongeren uit de Abrahamitische godsdiensten (jodendom, christendom en islam). Voor meer informatie over dit Leerhuis: zie binnenkort elder op deze website.

Kortom: het belooft niet alleen een bijzonder leerzaam maar ook een erg leuk weekend te worden. Meld je dus snel aan, want er kunnen maximaal 20 jongeren aan dit weekend meedoen. Vol is helaas echt vol.

meer info: werkgroep interreligieuze dialoog

7 gedachten over “Leerhuis Abraham voor jongeren

 1. Tof idee. Jammer dat het alleen voor de Abrahamitische godsdiensten is. Ik zou ook zo graag eens echt praten over hoe niet-gelovigen, zoals humanisten, omgaan met gelovigen… Wie weet een volgend jaar.

 2. Hoi Anja,

  Kan er zoiets ook hier in de omgeving ge-organiseerd worden.
  Ikzelf ben 38 jaar en val dan niet onder de groep jongeren tussen de 18 en 35 jaar.
  En waarom alleen joodse, christelijke en islamitische jongeren.
  Ikzelf ben niet gedoopt en hoor tot geen enkel geloof.
  Maar ik ben wel ge-ïnteresseerd. Mijn familie is van oorsprong
  protestants geloof hoort die groep er dan niet bij?
  En mensen zoals ik die nog geen geloof hebben maar wel ge-ïnteresseerd in zo’n bijeenkomst, dat zou ik fijn vinden als het ook in de omgeving tussen Eindhoven en Reusel georganiseerd zou worden. Is dit mogelijk?
  Ik hoop het en mag het dan jongeren tussen de 18 en 40 jaar zijn?
  Echt waar ik hoop dat het hier in de omgeving ook mogelijk is want dan ben ik er zeker bij als dat kan en mag.

 3. 3. Hallo Amna Chebil-Mengerink,
  Protestants is christelijk maar toch heel anders dan het katholieke geloof. Ikzelf ben van mening dat de protestantse vrijer hun mening uiten dan de katholieken. De Katholieken houden erg vast aan wat de Paus zegt en dat doen de protestanten weer niet.
  Ikzelf heb er een mengeling van gemaakt van het geloof omdat ik
  graag geloof op mijn eigen manier.
  Ik vind het best moeilijk uitleggen omdat ikzelf niet behoor tot een kerk maar wel geloof in Jezus Christus, in God en in Heilige Maria. Bij Heilige Maria hecht ik veel waarde aan haar levensverhaal omdat ik veel herkenning zie.
  Maar ik voel me als ik kerkdiensten volg prettiger bij de diensten van de protestantse kerk. Naar mijn mening zijn ze daar veel minder streng dan de katholieken dat zijn.
  Ik heb de volgende site voor je opgezocht die je betere informatie kan geven dan ikzelf en dat is:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Protestantisme#Geschiedenis

 4. Beste Paula, volgens mij bedoelt Amna dat het een aparte vraag is of Protestanten ook mee mogen doen, aangezien die onder het kopje ‘Christenen’ vallen. Dat zou zoiets zijn als een Soenniet (type moslim) vraagt: hey, moslims mogen wel komen, maar mogen Soennieten ook komen?

 5. 5. Beste Wouter, zo had ik het nog niet bekeken. Het zou goed mogelijk zijn dat Amna dat bedoeld zoals jij het uitlegt daar had
  ik nog niet aan gedacht.
  Eigenlijk zou dat ontmoetingsweekend ook kunnen vallen onder de kop: praten over alle geloofsoorten (als ik het zo mag omschrijven).
  Want waarom pakt die werkgroep er nu juist drie soorten geloofsgroepen uit?
  En ik lees dat het maximaal voor 20 jongeren is dat is niet zo veel als er meer belangstellenden zouden zijn.

Reacties zijn gesloten.