Dagboek 29 november 2005

Ben al in Den Haag. Gisteren een interessante bijeenkomst over ontwikkelingssamenwerking in de zaal van de Eerste Kamer. De OS staat altijd onder vuur van rechts, en links heeft dus nogal de neiging er in een reflex voor op te komen, zeiden een aantal kritische sprekers. Dus nu een zinnige en nuttige bijeenkomst tussen de linkse partijen en de kritische deskundigen. Die kritiek ging zover dat een van hen zei trek de stekker er maar uit, want het doet meer kwaad dan goed. Of ik dat ook vind weet ik nog niet, wel dat veel van de kritiek hout snijdt. Ik hoop dat ik nog tijd heb om daarop terug te komen.

Want ik loop een beetje achter. Ook nog twee mooie kerkdiensten waar ik wat over wil zeggen. Ik had mijn laptop mee om op mijn kamer nog wat klussen te doen maar viel als een blok in slaap.

Vanochtend moet ik met mijn fractie op de foto. Ik hou niet van gefotografeerd worden, ik doe het liever zelf. En al helemaal niet met een visagiste erbij die zo’n dameshoofd van me maakt dat me helemaal niet staat. Maar het moet van de partij. Alsof ik niet dezelfde kop heb als twee jaar geleden. Nou ja, als maar te zien is dat er acht kilo minder van me is dan enige tijd geleden, dan is het goed.

Dan buitenland, fractieoverleg, plenair stemmen over de motie van Noten, commissie sociale zaken, ik moet de stukken nog lezen bij het ontbijt, een afscheidsreceptie voor een griffier. Mag ik weer naar huis, want morgen moet ik hier weer zijn vanwege de koning van Jordanië.

Eén gedachte over “Dagboek 29 november 2005

  1. Ik ben benieuwd, Anja
    Kritiek van rechts op OS is er al zo lang als er OS is. Het past goed in de nog wat ruimere opvatting van rechts: “je moet de minderbedeelden niet helpen, want daar worden ze alleen maar luier van”

    Verder kun je natuurlijk heel goed kritiek hebben op de manier waarop de OS verloopt.

    Fjord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *