15 gedachten over “Inburgeringstest

  1. Is dit dezelfde vragenlijst als de lijst die allochtonen voorgeschoteld wordt, of een lollige interpretatie van Reinout Oerlemans?

    Wel jammer dat die test (de echte dus) vaak wordt aangehaald om het bizarre argument dat de mate van inburgering compleet niet te toetsen is, te verdedigen.

  2. Hihihi, ik denk dat ik het maar eens ga uitproberen. Misschien mag ik ook naar Rottummeroog? Zou me overigens niet verbazen. 😀

  3. Nou, ik heb ‘m online gedaan en een 6,1 gehaald. Ik mag op ’t nippertje in Nederland blijven, maar moet wel naar Rottumeroog…

  4. Had bijna alles goed, op die zwangerschapstoestanden na. Tja, als je nooit kinderen hebt gekregen… Dus ik mag blijven. Hoera??

  5. Al die autochtonen naar Rottummeroog, dat veel te klein blijkt.
    Maar er ontstaat wel volop ruimte voor allochtonen.
    Wat doet Verdonk met dit gegeven ?

  6. Whahahaha alle Nederlanders die meededen op tv zijn op de laatste plaats beland,de Zeeuwen scoorden het slechtst.Ben heel benieuwd naar de reactie van Verdonk.Is er wel genoeg plaats op Rottummeroog???????????

  7. Het leek me wel gepast om het volgende mailtje aan mevr. Verdonk te sturen:

    “Geachte mevrouw de minister,

    Het is wel duidelijk, de inburgeringstest is dus veel te zwaar en daarom onrechtvaardig. De toegelaten buitenlanders weten beter hoe het er in Nederland aan toe gaat dan de “oude” inwoners. Oftewel alle Nederlanders het land uit en het land aan de asielzoekers! Hopelijk gaat U nu eindelijk eens inzien waarmee U mee bezig bent.

    Met vriendelijke groet,

    Jos Vervoort
    Leeuwarden”

  8. Bizar, de vragen zijn dus ook niet in overeenstemming met hoe de “autochtonen” hun eigen land ervaren. De zoveelste misser van deze regering, Verdonk, ten aanzien van hun contact met de samenleving. Ik ben kennelijk één van de uitzonderingen en haalde 6,1. Bij het verdonkeremaan beleid zou ik nu wellicht in een heel leeg land leven.

    Roelf

  9. Ik haalde het ook niet.(5,1) Waar je je rijbewijs moet halen krijg je schriftelijk op dus waarom moet je dat uit je hoofd weten? En Willem begon zowel de onafhankelijkheidstrijd als het verdrijven van de Spaanse bezetters dus foute vraagstelling.
    Wat een onzin, zeg dan eerlijk dat je ze niet wilt hebben. Dit is schijnheilig.
    Iets van de Nederlandse taal kennen is natuurlijk veel relevanter.

  10. @11 Henk.
    Ja Henk ik schaam mij ook een beetje, maar mijn grootste probleem is nu, hoor ik hier wel thuis? Als je zo afwijkt van de “echte” Nederlanders. Wellicht loop ik het gevaar dat Verdonkeremaanze haar beleid nu zo om gooit dat ik wordt uit gezet naar verwegistan.;-)

    Roelf

  11. Eén vraag had ik “fout”, nl. die over het vuurwerk (ik koos voor de feestvreugde in plaats van het verdrijven van de geesten). Maar ik moet er bij zeggen, dat ik een aantal vragen “goed” heb beantwoord door als norm het “burgermansfatsoen” te nemen. Want juist die normen/waarden-vragen konden natuurlijk op verschillende wijzen worden beantwoord. Voor een deel een vooringenomen, subjectieve test dus. En waarom verder weer die vanzelfsprekendheid van Oranjegezindheid? Alsof nieuwkomers niet republikeins gezind zouden mogen zijn! Bah!

  12. @min6 (reactie 1): deze vragenlijst is samengesteld door Bureau ICE, dat in opdracht van Minister Verdonk het nieuwe inburgeringsexamen ontwikkelt. Een dame van Bureau ICE was ook als jurylid aanwezig. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Bureau ICE niet achter deze vragenlijst zou staan, ze lopen zelfs met het programma te koop op hun website: http://www.bureau-ice.nl/index.php?id=117 . Ze schrijven daar onder andere: “De test gaf een representatief beeld van het nieuwe inburgeringsexamen Kennis van de Nederlandse Samenleving.”

  13. wat een flouwekul zeg heb net de test gedaan,5.2 niet goed dus,ben nu nog belgische woon al 35 jaar in nl en wil graag nederlandse nationaliteit,IK DACHT DAT IK TOCH GOED TE VERSTAAN WAS moet dit nou echt? als het maar geld kost 250 voor de test 400 voor het paspoort en dan nog enkele malen vanuit zeeland naar den bosch.
    KASSA!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *