Waarschuwing

Een kleine waarschuwing. Mensen die op dit weblog reageren worden verplicht om hun e-mail adres op te geven. Dat is in principe alleen bij mij en de webmaster bekend. Mensen die hun e-mail adres zo plaatsen dat het rood wordt, en dus toegankelijk is voor andere bezoekers (hoe dat technisch werkt weet ik niet) lopen het risico ‘gestalkt’ te worden.

Al een tijdje is een meneer bezig om mijn weblog te gebruiken voor zijn eigen missie tegen Nederlandse moslims. Hij doet dat onder een reeks van valse namen. Hij geeft zich ook graag uit voor moslima. Op dit weblog wordt hij inmiddels direct verwijderd. Maar hij gebruikt soms ook de openstaande email adressen van bezoekers. Het begint meestal heel onschuldig, geveinsde belangstelling, ik vond je bijdrage zo interessant, ik ben zo bezorgd, jij ook, om dan langzamerhand de toon op te voeren. Een paar bezoekers van dit weblog zijn er al ingestonken, zoals ik aanvankelijk ook.

Het kan geen kwaad, maar het is irritant als je je argeloos in een discussie begeeft met iemand die je onder valse voorwendselen benadert. Wie dit niet wil moet er dus voor zorgen dat het e-mail adres niet ‘open’ staat, niet in rood wordt getoond.

5 gedachten over “Waarschuwing

  1. Anja, die “Bou” van afgelopen week met haar vraag over Nieuwerkerk was toch wel O.K.? Ik dacht zelf van wel, tenminste? Nare mensen bestaan er toch. Eng ook.

  2. Ik was al voorstander van het baggerfilter, en nu nog meer. Is de site van Femke Halsema nog steeds filtervrij?

  3. Nee, dat dacht ik zelf ook al. Maar toch een opluchting. Laten we hopen dat die “meneer Kloon” zich verder ervan zal onthouden. En ik hoop ook dat Bou gevonden heeft wat ze zocht!

  4. @Lydia: die stalker herken je op een gegeven moment echt wel hoor: hij (doet zich ook voor als zij) wordt steeds vervelender… Ik heb verschillende keren ‘last’ van hem gehad omdat mijn weblog te zien is en hij daar met tussenpozen reageerde onder verschillende namen. In het begin trapte ik daar in, nu niet meer. Zoals Anja al zei lijkt hij/zij in het begin oprecht, maar dat is snel over. De laatste keer heb ik kort gereageerd en viel hij door de mand, sindsdien niets meer gehoord. Mag zo blijven wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten.