Dagboek 26 februari 2006

De moslims hebben erg veel bijgedragen aan de homo emancipatie in Nederland. Dat zit zo: wie een beetje tegen moslims is is opeens hartverscheurend voor homo´s om aan te tonen hoe verlicht wij zijn vergeleken bij die eh.. ietsjes achterlopende medemensen. Iedereen is opeens vreselijk voor homo´s, zelfs Andries Knevel, die je daar vroeger niet op had kunnen betrappen. Dus als we wat willen doen aan de homofobie in Polen: daar moet een flinke bak moslimmigranten heen. Is het zo over.

Gisteren was het weer vrouwencafé van het ASKV, dat zich inzet voor vluchtelingen, elke laatste zaterdag van de maand. Volle bak deze keer. Indiaas eten, lekker, mooie mix van allo en auto, interessant gezelschap. En een korte inleiding van een vrouw van Dokters van de wereld. Die werken niet alleen in het buitenland, maar zetten zich ook in voor de gezondheid van vluchtelingen hier, voor mensen zonder verblijfsvergunning. Zoals de vrouw die opstond en zei: ik heb nog geen verblijfspapieren, nu kan ik mijn dochtertjes niet verzekeren tegen ziekte, waar moet ik heen?

Sinds 1998, de Koppelingswet, mogen mensen zonder geldige verblijfspapieren zich niet meer verzekeren tegen ziektekosten. Maar alle mensen hebben recht op medisch noodzakelijke zorg. Iedere dokter of verloskundige is verplicht om alle medische zorg te bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Dus ook aan mensen zonder geld en zonder verzekering. Dat recht geldt, anders dan er nu gezegd wordt, niet alleen in geval van nood of levensbedreigende situaties. Dokters van de wereld geven voorlichting aan vluchtelingen over hun rechten, waar ze heen moeten, of stuurt iemand mee als er taalproblemen zijn. Ook voeren ze nu een boekje in dat iedereen mee kan nemen, waar de ziektegeschiedenis, medicijnen en dergelijke in staan vermeld, zodat de mensen beter voorbereid naar de dokter kunnen. Goed werk.

Je kunt trouwens tientjeslid worden van het ASKV. website.askv.nl Op website meer actueels.

Berichtje van Leo, die kocht bij COOP kerstomaatjes, keek of hij niet per ongeluk de ekonomie van Israel aan het steunen was en zag tot zijn verrassing staan: Palestinian Produce. Als je weet hoe moeilijk het is voor Palestijnen om hun landbouwproducten uit te voeren, dan weet je ook dat dit heel bijzonder is. Jaren geleden kon je hier nog aardbeien kopen zogenaamd uit Israel. Die kwamen dan uit Gaza, maar aangezien de Palestijnen niets uit kunnen voeren zonder toestemming van Israel en zonder belasting te betalen aan Israel, kwam het er meestal op neer dat een Israelisch bedrijf het fruit opkocht, en doorverkocht, met vermelding van Israel als land van afkomst, en uiteraard de grootste winst voor hen. Wie daar niet aan mee wilde werken liep het risico dat fruit en groente bij de grens werden tegengehouden en daar een maand stonden te rotten. Dat was illegaal, want de bezette gebieden maken geen deel uit van Israel en het is tegen de Conventies van Geneve om de producten uit bezet gebied als je eigen producten te verkopen. Maar ik heb zelf gezien hoe er in Gaza meisjes etiketjes Made in Israel in spijkerbroeken zaten te naaien, of Made in Italy.
Dus dit is goed nieuws, en een feestelijke dubbele tomatensalade in huize Leo in Wormerveer, en iedereen naar de COOP voor kerstomaatjes.

16 gedachten over “Dagboek 26 februari 2006

  1. Het moet zijn “homo-emancipatie” en niet homo emancipatie met een spatie ertussen! De Nederlandse taal is inmiddels gedegenereerd tot een straattaal.

  2. Zonder die moslims was het ook niet nodig om het over homo’s te hebben. Omdat ze in ons inderdaad verlichte land geheel gelijk zijn aan hetero’s. Wat wil je dan Anja; dat wij die moslims gelijk geven met dat ze die mensen van flats willen gooien?!?

  3. @ Ikke (1):

    Wat hardst-Ikke goed joh, dat je onze taal voor algehele verloedering behoedt. Wat een uitstekende bijdrage. Nu nog een beetje meer inhoudelijk commentaar en je kan niet meer stuk!

    @ Koen (2):

    Citaat: “Zonder die moslims was het ook niet nodig om het over homo’s te hebben.”
    Een beetje kort van memorie, Koen? Nog in de jaren zestig moest het COC ervoor strijden als vereniging “erkend” te worden. En hoeveel strijd heeft de homobeweging ook daarna niet moeten voeren! Nog steeds vindt ook door niet-moslims discriminatie van homo’s, evenals b.v. vrouwen, plaats.

  4. @Koen: Hoeveel mannen die beweren niet zo primitief te zijn als… en hun vrouw te respecteren doen dat ook werkelijk? Hoeveel mensen die beweren niet zo primitief te zijn als… en geen moeite te hebben met homoseksualiteit hebben dat ook werkelijk niet? En hoeveel van die primitieve… die geen problemen hebben met de homo-medemens en de rechten van vrouwen worden er wel niet over het hoofd gezien?

  5. Ach ja, het is gewoon een truc van Knevel. Hij denkt dat alle homo’s van de weeromstuit hetero worden als hij ineens de homo’s omarmt. Maar daar trappen we niet in! We worden gewoon acuut moslim en beginnen iets moois met een Poolse loodgieter.
    Ruben

  6. Ben ik het zomaar met mevrouw Meulenbelt eens: Homo’s knuffelen is in is hot, en wat mij betreft vreselijk politiek correct.
    Leuk zo’n provocerende tekst mevrouw, maar valt u niet een beetje uit uw rol?
    O, u bedoelt natuurlijk : de moslim is veeeeel zieliger dan de homo, dat ik dat toch niet doorhad.

  7. @ Anja “Wat moeten we toch met al die autochtonen die geen gevoel voor humor hebben?”

    Bij Deense cartoonisten in de leer laten gaan?

  8. @ Clara )14):

    Is het jou dan nog steeds niet opgevallen dat ik wel degelijk weet dat het woord met een -t- moet worden gespeld, maar dat ik het vanwege de woordspeling opzettelijk met een -d- heb gespeld?
    (Ja, je vroeg er zelf om dat ik dit nog eens moet uitleggen. Lees nog eens goed terug! :)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *